Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Június 13. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten nyolcvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A megyében az elmúlt héten nyolcvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 23. héten történt

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhárom ember sérült meg.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy soproni hatlakásos társasház egyik lakásában, a Fövényverem utcában, hétfő este. A soproni hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakembereinek mérései egyaránt igazolták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban, ahol a fürdőszobában kombi gázkazán üzemelt. A gázszolgáltató a készüléket kizárta a szolgáltatásból. A szén-monoxid-érzékelő jelzésének köszönhetően nem történt személyi sérülés.

Kamion hátuljába hajtott egy személyautó kedd délután az M15-ös autópálya 13-as kilométerénél, az országhatár felé vezető oldalon, Rajka közelében. A kamion alá szorult autóban a járművezető életét vesztette, őt a mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a járműből.

Árokba hajtott egy kamion az M85-ös autóút 2-es kilométerénél, Ikrény közelében, a Sopron felé vezető oldalon, kedden este. A balesethez riasztott győri hivatásos tűzoltók egy beszorult embert a szélvédőn keresztül üvegvágó segítségével szabadítottak ki.

Frontálisan ütközött két személyautó Győrben, a Mártírok útján, szerda reggel. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben mindkét jármű vezetője megsérült, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Több közlekedési balesethez is riasztották még szerda délelőtt a megye hivatásos tűzoltóit, azonban személyi sérülés szerencsére egyik esetnél sem történt. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 127-es kilométerszelvénynél két személyautó utoléréses balesetet szenvedett, a baleset helyszínétől mintegy száz méterre egy személyautó pedig szalagkorlátnak ütközött és az úttesten állt meg. Fél óra elteltével szintén az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalára riasztották a tűzoltókat, ahol a 118-as kilométerszelvénynél szenvedett utoléréses balesetet öt személyautó a belső sávban. Fertőszentmiklóson az Újtelep utcában pedig megcsúszott, majd az úttestet elhagyva a réten fejtetőn állt meg egy személyautó. A hivatásos tűzoltók a szükséges esetekben áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Frontálisan ütközött két személyautó a 83-as számú főút 59-es kilométerénél, Győrszemere közelében, csütörtök délután. Az önálló beavatkozásra jogosult győrszemerei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. A műszaki mentésben a győri hivatásos tűzoltók is részt vettek. Az autókban utazó három embert a mentőszolgálat további kivizsgálásra kórházba szállította.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó motortere Győrben, a Sági úton, szombat reggel. A gépjárműben utazó ember nem sérült meg, időben el tudta hagyni a járművet. A győri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd elvégezték a tűzoltási utómunkálatokat.

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap éjjel az 1-es főút 115-ös kilométerénél, Győr közelében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban egy ember utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.