Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Január 31. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A megyében az elmúlt héten ötven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 4. héten történt

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tíz ember sérült meg.

Egy személygépjármű szalagkorlátnak ütközött hétfőn délelőtt a 85. számú főúton Rábapatona térségében. A győri hivatásos, az enesei és a rábapatonai önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet és megszüntették a forgalmi akadályt. Az autóban a sofőr egyedül utazott, ő nem sérült meg. A műszaki mentés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett félpályán haladt a forgalom.

Beépített tűzátjelző berendezés jelzett kedden délután Sopronban, az Ipar körúton, egy bútorgyárban. Szigetelési munkálatok miatt pár négyzetméteren kigyulladt az üzem tetőszerkezete. A soproni hivatásos tűzoltók megbontották a tetőt, további beizzások után kutatva. A beavatkozást a létesítményi tűzoltók is segítették. A hivatásos egységek megérkezéséig az épületet százkilencvenhárom dolgozó hagyta el. Az eset során nem sérült meg senki.

Családi ház hátsó részében lévő kazánház kéményében lerakódott korom égett kedden délután Fertődön, a Kossuth Lajos utcában. A kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók kitárazták a kazánt és kitisztították az égéstermék-elvezetőt. A lakók alternatív módon oldják meg a fűtést. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Hat személyautó ütközött szerda reggel az M85-ös autóút 8-as kilométerszelvényében, Enese térségében. A csornai hivatásos és az enesei önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az eset során nem sérült meg senki. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben.

Szén-monoxid érzékelő jelzett csütörtök este egy társasházi lakásban, Győrben, a Lukácsi utcában. A győri hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, azonban a mérgező gáz jelenlétét nem tudták kimutatni. A gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérték, aki az egyik konvektornál enyhe gázszivárgást állapított meg. Az eset során nem sérült meg senki.

Két személyautó és egy kisteherautó ütközött péntek délután Abdán, a Bécsi úton. A győri hivatásos és a börcsi önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez és megszüntették a forgalmi akadályt. A járművekben egy-egy ember utazott, senki sem sérült meg közülük.

Egy vegyes tüzelésű kazán kéményében keletkezett tűz szombaton este Gönyűn, a Bajcsy-Zsilinszky utcában egy családi házban. A győri hivatásos tűzoltók kitárazták a fűtőanyagot a kazánból, majd átvizsgálták és kitisztították a kéményt. A lakók alternatív módon oldják meg a fűtést. Az eset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres családi ház vasárnap éjjel Rajkán, a Kiss János utcában. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos, valamint a rajkai és a dunakiliti önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat. Az épületben egy ember tartózkodott, őt könnyű sérülésekkel a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az ingatlanhoz közel épített szomszédos ház tetőszerkezetét is kisebb mértékben érintette a tűz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.