Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2022. December 19. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten ötvenhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A megyében az elmúlt héten ötvenhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

Az 50. héten történt

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhárom ember sérült meg.

Tizenöt méter magas fa lehasadt ága veszélyeztetett egy lakóházat, valamint a közúti és gyalogos forgalmat hétfő reggel a mosonmagyaróvári Csillag utcában. A helyi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolították a lehasadt ágat. Senki sem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett.

Két személyautó karambolozott kedd este Győrben, az Árpád és a Jókai út kereszteződésénél. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik autót. A két kocsiban összesen hárman utaztak, egyiküket könnyű sérülései miatt a mentők kórházba szállították.

Családi házzal egybeépített melléképület hátsó része kapott lángra szerda délután Kunszigeten, a József Attila utcában. A lébényi és a győri hivatásos, valamint a kunszigeti önkéntes tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet. A tűzoltók a munkálatok közben a melléképület padlásáról két gázpalackot lehoztak. A palackokat nem érte hőhatás. A tűz nem terjedt át a melléképület egészére és a lakóház sem károsodott. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két személyautó és az egyik felborult csütörtök délután Győrben, a Lepke és a Gábor Áron utca kereszteződésénél. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A baleset két sérültjét a mentők kórházba szállították.

Villanyoszlopnak hajtott egy kisteherautó péntek délután Győrújbaráton, a Veres Péter utcában. A győri hivatásos, valamint a helyi tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Két személyautó ütközött szombat kora délután az M1 autópálya 140 kilométerszelvényénél, a Budapest felé vezető oldalon. A műszaki mentést a lébényi hivatásos tűzoltók hajtották végre. A baleset három sérültjét a mentők kórházba szállították.

Egy két szintes családi ház kéményében lerakódott korom izzott és szikrázott vasárnap délután Fertőrákoson, az Ifjúság utcában. A soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltók három porral oltóval fojtották el a lángokat. A házban vegyes tüzelésű kazán működött, egy téglából épült kéményre kötve, amelynek tisztítónyílását megbontották, majd belsejét kitisztították az egységek.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 09:00, szombat | Helyi

Az Országos Könyvtári Napok csornai programjai

Minden nap más program

2023. Szeptember 29. 16:00, péntek | Helyi

Beszélj róla!

Merj segítséget kérni, és beszélni róla, ha nehézségekkel küzdesz!

2023. Szeptember 29. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2023. Szeptember 29. 09:00, péntek | Helyi

Szombaton közösségi takarításra hívnak Bősárkányban

Őszi takarítás a Kissárga környékén