Városlista
2023. december 7, csütörtök - Ambrus

Hírek

2023. November 13. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében az elmúlt héten ötvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltók

A megyében az elmúlt héten ötvennyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltók

A 45. héten történt

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen nyolc ember sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy hatvan négyzetméteres hétvégi ház hétfőn kora délután Győrben, a Tatai úton. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A ház lakhatatlanná vált, ezért a négy lakót egy kollégiumban helyezték el. Az eset során nem sérült meg senki.

Személyautó és traktor ütközött, majd az út menti árokban álltak meg hétfőn kora este a 82-es számú főút 50-es kilométerénél, Bakonypéterd térségében. A pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók a személyautó sofőrjét feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A traktoros könnyű sérüléseket szenvedett, őt is kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. A balesetben még két személyautó érintett volt, amelyből az egyiket áramtalanították az egységek. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Szerda délután kirándulókat szállító autóbusz csúszott le a Rábca melletti töltésről majd megsüllyedt Bősárkány közelében. A csornai hivatásos tűzoltók visszavontatták a járművet a kavicsos útra. A buszon harmincnyolcan utaztak, ők mentesítő járattal utazhattak tovább. Az eset során nem sérült meg senki.

Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy személyautó csütörtök délelőtt a 8532-es számú úton, Sopronkőhida térségében. Az autóban utazó két embert a szélvédő üveg betörése után a soproni hivatásos tűzoltók segítették ki a kocsiból, majd a mentők kórházba szállították őket. A hivatásos tűzoltók áramtalanították és a kerekeire állították a járművet.

Két személyautó ütközött péntek délután Győrben, a Szent István út és Újlak utca kereszteződésében. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A két autóban összesen hárman utaztak, egyiküket a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.

Tízméteres faág hasadt egy villanyvezetékre szombat délután Pannonhalmán, a Kossuth utcában. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai motoros láncfűrész és kötél segítségével eltávolították a lehasadt ágat. Az eset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Árokba hajtott és az oldalára dőlt egy személyautó vasárnap délelőtt Rajka közelében, a 1408-as út Rajka és Dunakiliti közötti szakaszán. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók és a rajkai önkéntes tűzoltó egyesület tagjai áramtalanították a járművet. Az autóban csak a jármű vezetője utazott, aki szerencsére nem sérült meg a balesetben.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 16:00, csütörtök | Helyi

Több településen is adományokat gyűjt rászorulóknak a Kónyi Szociális Központ

Tartós élelmiszereket gyűjtenek Kónyban, Rábcakapin, Rábatamásiban, Bősárkányban, Vágon és Szilban.

2023. December 07. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2023. December 07. 09:00, csütörtök | Helyi

Hétfőtől jelentős változások jönnek az autóbusz menetrendben

Mutatjuk a térségünket érintő összes változást.

2023. December 06. 16:00, szerda | Helyi

Nem ért haza az iskolából ez a 16 éves lány, egy hete keresik

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.