Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2023. Szeptember 25. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megyében hatvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A megyében hatvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 38. héten történt.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhét ember sérült meg.

Két személyautó ütközött hétfő este Győrben, a Szigethy Attila út és a Szent Imre út kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket és biztosították a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig. Az autókban összesen hárman utaztak, őket könnyű sérülésekkel további vizsgálatokra kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Meggyulladt az olaj egy családi ház konyhájában kedd délután Mosonszentmiklóson, a Hársfa utcában. A lébényi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos egy porral oltóval megfékezte a lángokat, valamint áramtalanította az épületet és elzárta a gázt. A tűz átterjedt a konyhai páraelszívóra, a helyiség falai kormozódtak. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a családi házat és kiszellőztették a füsttel telítődött épületet. Az eset során nem sérült meg senki.

Kisteherautó és kamion ütközött szerda délelőtt az M1-es autópálya 124-es kilométerénél, a határ felé vezető oldalon. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd levontatták az úttestről a kistehergépjárművet. A tűzoltók a 125-ös kilométerszelvénynél további balesetet észleltek, ahol két kisteherautó és egy személygépjármű ütközött. Az tűzoltók áramtalanították a személyautót. A mentőszolgálat munkatársai további vizsgálatokra egy-egy embert szállítottak kórházba mindkét baleset helyszínéről. A műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták az érintett sztrádaszakaszt.

Két személyautó ütközött csütörtök kora este Győrben, a Tihanyi Árpád úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, valamint felitatták a kis mennyiségű kifolyt olajat. A két autóban összesen négyen utaztak, közülük hárman könnyű sérüléseket szenvedtek, őket kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. Az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták a műszaki mentés idejére.

Összeütközött egy tárcsát vontató mezőgazdasági jármű és egy személyautó péntek este a 8408-as út 22-es kilométerénél, Szany településnél. Az ütközés miatt az autó az árokba csapódott. Hárman utaztak benne, közülük ketten könnyű sérüléseket szenvedtek, őket a mentők kórházba szállították. A személyautót a csornai hivatásos és a szanyi önkéntes tűzoltók áramtalanították.

Egy tetőtér beépítéses családi házban keletkezett tűz szombat este Győrújbaráton, az Erzsébet utcában. A lángok az épület alsó szintjéről nem terjedtek át a tetőtérre, azonban a házhoz hozzáépített faszerkezetű terasz szintén égett. A győri és pannonhalmi hivatásos tűzoltók, valamint a győrújbaráti önkéntes tűzoltó egyesület tagjai három vízsugárral oltották el a tüzet, majd a füsttel telítődött tetőteret ventilátor segítségével átszellőztették. Az eset során sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött vasárnap délután Győrben, a Hűtőházi úton. Az ütközés erejétől az autók az árokba csapódtak. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat és közreműködtek az úttestről a törmelék eltávolításában. Az egyik jármű vezetőjét a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 13:00, vasárnap | Helyi

Hogyan ismerjük fel a félrevezető információkat az interneten?

Ez az a weboldal, amit legalább egyszer minden 13-16 évesnek látnia kellene, és a tanáraiknak is.

2023. December 03. 09:00, vasárnap | Helyi

Nézz a szemébe! Őt vered át, amikor a telefonhívásokkal szórakozol.

Idén már 382 szándékosan megtévesztő jelzés érkezett a tűzoltókhoz.

2023. December 02. 19:00, szombat | Helyi

Segítenél karácsonykor? Így csináld jól!

Tippek, hogy valóban örömet szerezhess.

2023. December 02. 16:00, szombat | Helyi

Az online ügyintézés kezdeti lépései a kapuvári önkormányzatnál

Az idegenforgalmi adó és a talajterhelési díj bevallásokat lehet előtölteni.