Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Március 14. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

A megyei főügyészség döntött a vádemelésről

A megyei főügyészség döntött a vádemelésről

A tavaly áprilisi soproni lőtéri kettős gyilkossággal meggyanúsított három fiatalember mindegyike ellen vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A Takács Péter megyei főügyész által jegyzett, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint mindhármukat előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel, fegyveresen, illetve fegyveresen, csoportosan elkövetett rablással, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel vádolják, és kezdeményezik előzetes letartóztatásuk fenntartását.

A főügyészség szerdán döntött a vádemelésről a rendőrségtől február 25-én érkezett indítvány alapján.
A közleményben szereplő - a rendőrség korábbi tájékoztatásával egyező - megállapítás szerint a három osztálytárs és barát rendszeresen együtt járt játékterembe, kaszinóba. A szükséges pénz előteremtésére pedig már 17 évesen raboltak.
Az ügyészség megállapítása szerint a fegyverek és pénz szerzését célzó lőtéri kettős gyilkosságot V. Roland találta ki és tervezte meg. A lőtérvezetőt T. Attila, később érkező férfi ismerősét pedig a két fiatal együtt lőtte le. A csornai M. Tamás eközben a bejáratnál őrködött.
A "hidegvérrel elkövetett kegyetlen bűncselekményből" származó 70 ezer forintot egymás között elosztották, majd elkaszinózták, a fegyvereket és a lőtérnaplót, valamint a lőszeres dobozokat másnap az Ikva partján elégették, a lőszereket a vízbe dobták.
Február végi sajtótájékoztatóján Károlyi Zoltán megyei bűnügyi osztályvezető elmondta: a "kivégzésszerűen, hidegvérrel" elkövetett gyilkosság három - a tett idején 19 éves - gyanúsítottját tíz óra alatt sikerült a rendőröknek elfogniuk, de sok, a bűnösséget egyértelműen bizonyító szakértői vizsgálatra volt szükség, ezért húzódott el mostanáig a nyomozás.

Címkék: gyilkosság, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!