Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Február 12. 15:00, hétfő | Belföld
Forrás: mszp.hu

A miniszterelnök családjáig elért a korrupció

A miniszterelnök családjáig elért a korrupció

Az MSZP bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatt feljelentést tett.

Az MSZP bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatt feljelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Elios Innovatív Zrt.-t érintő jelentése alapján.Harangozó Tamás elmondta, az MSZP helyi önkormányzati képviselője kikérte, és Szolnok jegyzőjétől hivatalos levélben kapta meg a várost érintő OLAF-jelentést.

Szerinte a jelentés pontosan leírja azt az összejátszást, csalássorozatot, amely a magyar kormány, a fideszes önkormányzat és Tiborcz István-féle Elios Zrt. összejátszásával történhetett meg. Megjegyezte, Tiborcz István, a miniszterelnök veje 2009 óta - változó minőségben - vezető tisztségviselője volt a zrt.-nek, a szolnoki szerződés aláírásakor egy kft.-n keresztül 50 százalékos tulajdonos és ügyvezető volt az Eliosnál.

Az ügy részleteit ismertetve közölte, 2013-ban az irányító hatóság a Szolnok közvilágításának energiatakarékos átalakítására kiírt pályázat feltételeit a benyújtása előtt pár nappal úgy módosította, hogy annak egy célja volt: kicsalják az uniós pénzt.

Harangozó Tamás szerint a projektet egyáltalán nem lehetett volna támogatni, ha a pályázat műszaki kiírásával nem machinálnak. Szólt arról is, hogy három pályázat érkezett és mind a hármat ugyanaz az ember készítette, a független auditor pedig a nyertes, az Elios Zrt. közvilágításért felelős igazgatója volt.

Az MSZP-s politikus az ügyészségi vizsgálat részleteit is firtatta. Tudni akarják, kik azok az ügyészek, akik ezt a nyomozást a 2017 októbere óta eltusolták - hangoztatta, azt is tudakolva, miért nem történt nyomozati cselekmény az ügyben. "Effektíve eltusolja épp az ügyészség ezt az ügyet" - kérdezte.

A feljelentés alapjául szolgáló dokumentumot ide kattintva olvashatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.