Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2022. Május 23. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A múlt héten a tűzesetek és műszaki mentések során tizenöten sérültek meg, egy ember életét vesztette

A múlt héten a tűzesetek és műszaki mentések során tizenöten sérültek meg, egy ember életét vesztette

A 20. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenkilenc eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. A tűzesetek és műszaki mentések során tizenöten sérültek meg, egy ember életét vesztette.

Két személyautó karambolozott hétfő délután Mosonmagyaróvár és Halászi között az 1401-es úton. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és egy embert a mentőkkel közösen kiemeltek az egyik gépkocsiból. Két embert szállított kórházba a mentőszolgálat. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a helyszínelés és műszaki mentés idejére.

Kigyulladt egy személyautó kedden délelőtt egy győri mélygarázsban, a Gyóni Géza sétányon. A tűzesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik perceken belül a helyszínre értek és gyorsan eloltották a lángokat, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A tűz a többi járműre nem terjedt át, azonban károsodtak a világítótestek, kormozódtak a falak és füsttel telítődött a garázs. A mélygarázs feletti három lépcsőházból harmincnyolc ember hagyta el ideiglenesen otthonát, amíg a tűzoltók a szellőztetést végezték. Személyi sérülés nem történt.

Árokba csúszott egy sódert szállító nyerges vontató az M1-es autópálya 119-120-as kilométere között, Győrújbarát térségében, a határ felé vezető oldalon szerdán délben. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A kamion vezetője könnyebben megsérült a balesetben.

Árokba hajtott csütörtökön délután egy személyautó a 83-as főúton, Győrszemere közelében, a 62. kilométernél. A járműben egy ember utazott, ő a saját erejéből ki tudott szállni. A győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az autó vezetőjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat.

Mintegy ötszáz négyzetméteren égett a szemét Jánossomorja külterületén szombaton délután. A tűzhöz riasztott mosonmagyaróvári és csornai hivatásos és jánossomorjai önkéntes tűzoltók három vízsugárral megfékezték a lángokat. Az egységek munkáját egy erőgép is segítette.

Összeütközött egy lakóautó és egy személygépkocsi vasárnap délelőtt a 8408-as számú úton Szany térségében. Az ütközés következtében a személyautó az árokba borult. A csornai hivatásos és a szanyi önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a gépkocsi két utasát és átadták a mentőknek. A tűzoltók emellett biztosították a baleset helyszínét és áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember életét vesztette, egy embert súlyos, egyet pedig könnyű sérülésekkel vittek kórházba. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 13:00, kedd | Helyi

Kiesett egy utas a buszból

Balesetek szemtanúit keresik a rendőrök.

2022. Július 05. 09:00, kedd | Helyi

A GYSEV valamennyi belföldi jegypénztárában megvásárolhatóak az autóbusz bérletek

Tovább erősíti együttműködését a GYSEV és a Volánbusz a Nyugat-Dunántúlon.

2022. Július 04. 16:00, hétfő | Helyi

Égő autók, villámcsapástól kigyulladt ház, balesetek adtak munkát a tűzoltóknak

A 26. héten történt

2022. Július 04. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.