Városlista
2019. november 14, csütörtök - Aliz

Hírek

2019. Március 24. 16:43, vasárnap | PR
Forrás: Infogyőr

A nélkülözhetetlen RFID pénztárca

A nélkülözhetetlen RFID pénztárca

Mi az az RFID pénztárca, és miért nélkülözhetetlen?

Erre a két kérdésre választ adunk az alábbiakban. Meg fogjuk látni, hogy a cikk elolvasása után, ha nem is egy új pénztárcát, de legalább egy új bankkártya tartót mindenképpen be akarunk majd szerezni. De csakis olyat, amely RFID védelemmel van ellátva!

Mi az az RFID?

Az RFID-blokkoló pénztárca egy olyan biztonsági pénztárca, amely megvéd minket a vezeték nélküli adatlopástól, azaz az elektronikus zsebtolvajlástól. A szóösszetételben az RFID egy mozaikszó, amely a bank- és egyéb azonosításra használt kártyáinkon levő rádiófrekvenciás azonosításra alkalmas chipre utal.

Ezek a chipek olyan technológiával (RFID) vannak felszerelve, amelyek nemcsak adattárolásra, hanem adatátadásra is képesek. Hogy jobban értsük, ettől működik a bank- és hitelkártyáinkon lévő „Paypass” és a „PayWave” funkció. Az RFID technológia teszi lehetővé a bankkártyával való érintésmentes és gyors fizetést a boltokban.

Miért nélkülözhetetlen?

Azt azonban kevesen tudják, hogy a bankkártya leolvasásnak nem kizárólagos feltétele a működő bankkártya leolvasó terminál. Bárki „készíthet” magának egy kártyaleolvasót néhány perc alatt. Egy okostelefon és egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével az RFID kártya automatikusan átadja az adatokat, amint leolvasót érzékel.

Ennek következtében egy pillanat alatt leolvashatja bárki, nemcsak a nálunk lévő bank- és hitelkártyánkat, de a biometrikus útlevelünket, személyazonosító okmányainkat, beléptető kártyánkat vagy bármilyen, azonosításra alkalmas kártyánkat. Akár több méter távolságból is néhány röpke pillanat alatt. Éppen ezért nélkülözhetetlen egy olyan pénztárca, amely RFID blokkolóval van ellátva.

Megoldás: biztonsági pénztárca, vagy bankkártya tartó

Az elektronikus zsebtolvajlás leggyakoribb áldozatai a turisták, akiket nemcsak a pénzüktől fosztanak meg, hanem a személyazonosságuktól is. Az igazság azonban az, hogy az utcán bármelyikünk áldozatul eshet egy vezeték nélküli adatlopásnak. Az áldozatok pénzét használják, ellopott adataival tovább kereskedhetnek a bűnözők.

Ezen veszélyforrás kivédésére gyártották le a biztonsági pénztárcát. Ez egy olyan pénztárca, amelyet fémes anyaggal béleltek ki. Ez a speciális bélés blokkolja az RFID jeleket, így az illetéktelen leolvasásokat is. Ha nem hordunk magunkkal pénztárcát, az sem probléma, mert RFID védelemmel nemcsak pénztárcákat, hanem biztonsági bankkártya tartókat is készítenek. Mindkét termékből széles választékot kínál az Etáska webáruház nemre és életkorra való tekintet nélkül az alacsony árkategóriától a minőségibb darabokig.

Ezek után nem kell tovább magyaráznunk, miért is nélkülözhetetlen utazási kellék a biztonsági bankkártya tartó vagy pénztárca minden olyan utazó számára, aki biztonságban akarja tudni értékeit.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Egy fedél alatt az ellenséggel

A családunkat nem választhatjuk meg, de a barátainkat igen. Vajon az ellenségeinkkel mi a helyzet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Rostban gazdag ételek

A gyerekek ízlése szerint ideális reggeli sajnos gyakran egyáltalán nem ideális táplálkozási szempontból. Hogyan tudjuk elérni, hogy elfogyjon a reggeli és még egészséges is legyen?