Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2014. Május 22. 06:00, csütörtök | Belföld

A nem fizetett egészségügyi járulék behajtható? - Hogyan, kitől?

A nem fizetett egészségügyi járulék behajtható? - Hogyan, kitől?

Nem fizetett egészségügyi járulékot kérdezünk, mivel munkanélküli. Most arra kíváncsi, hogy behajthatja-e az összeget az adóhivatal akár az eltartótól is. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

Mit jelent, hogy a be nem fizetett egészségügyi járulék elmulasztása végrehajtást vonhat maga után? Nekem nincs semmi a nevemen, de másfél éve ezt nem fizetem, lévén munkanélküli vagyok. Mit tehetnek ilyenkor ellenem? Eltartott vagyok, semmi sincs a nevemen. Esetleg az eltartómon próbálják behajtani?

2014. 04. 27.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A végrehajtás azt jelenti, hogy amennyiben Ön nem fizeti meg az elmaradt járulékbefizetési kötelezettségét, abban az esetben az adóhivatal végrehajtást kezdeményezhet, annak érdekében, hogy Öntől az elmaradt kötelezettséget beszedje. Amennyiben Önnek nincs semmiféle jövedelme, vagy vagyontárgya a végrehajtó vizsgálhatja, akkor hogyan és mi módon teljesíthető a kötelezettség.
Amennyiben Ön eltartott, szükséges lenne tudni, hogy Ön milyen okból kifolyólag. Amennyiben szociális alapon nem képes fizetni a járulékot kérheti annak átvállalását, akár az eltartója felé is.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel,
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 07:00, kedd | Belföld

Őrző-védő cégek vezetői ellen született jogerős ítélet Pécsen

Egytől három évig terjedő szabadságvesztést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla öt vádlottal szemben hétfői jogerős határozatában, mert az általuk irányított őrző-védő cégek nem fizették munkavállalóik után az adókat,

2022. Május 24. 06:00, kedd | Belföld

Több mint háromszáz vállalkozást károsított meg egy nő

Az Esztergomi Járásbíróság első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt egy nőt, aki férfitestvérével együttműködve ügyvédnek, illetve közjegyzőnek adta ki magát, és országszerte 310 vállalkozást károsított meg.

2022. Május 23. 18:58, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként

2022. Május 23. 17:47, hétfő | Belföld

Megtartotta XXXIX. éves közgyűlését az IPOSZ

Németh László, az IPOSZ elnöke köszöntő beszédében kifejezte örömét, hogy az elhúzódó járvány időszak után, újra személyesen találkozhattak az ország minden részéből érkező iparosokkal.