Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Május 22. 06:00, csütörtök | Belföld

A nem fizetett egészségügyi járulék behajtható? - Hogyan, kitől?

A nem fizetett egészségügyi járulék behajtható? - Hogyan, kitől?

Nem fizetett egészségügyi járulékot kérdezünk, mivel munkanélküli. Most arra kíváncsi, hogy behajthatja-e az összeget az adóhivatal akár az eltartótól is. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

Mit jelent, hogy a be nem fizetett egészségügyi járulék elmulasztása végrehajtást vonhat maga után? Nekem nincs semmi a nevemen, de másfél éve ezt nem fizetem, lévén munkanélküli vagyok. Mit tehetnek ilyenkor ellenem? Eltartott vagyok, semmi sincs a nevemen. Esetleg az eltartómon próbálják behajtani?

2014. 04. 27.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A végrehajtás azt jelenti, hogy amennyiben Ön nem fizeti meg az elmaradt járulékbefizetési kötelezettségét, abban az esetben az adóhivatal végrehajtást kezdeményezhet, annak érdekében, hogy Öntől az elmaradt kötelezettséget beszedje. Amennyiben Önnek nincs semmiféle jövedelme, vagy vagyontárgya a végrehajtó vizsgálhatja, akkor hogyan és mi módon teljesíthető a kötelezettség.
Amennyiben Ön eltartott, szükséges lenne tudni, hogy Ön milyen okból kifolyólag. Amennyiben szociális alapon nem képes fizetni a járulékot kérheti annak átvállalását, akár az eltartója felé is.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel,
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.