Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Június 30. 14:41, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A nemdohányzó nők hajlamosabbak az elhízásra

A nemdohányzó nők hajlamosabbak az elhízásra

A legfrissebb kutatások kimutatták, hogy azok a nők, akik nem dohányoznak, sokkal hajlamosabbak az elhízásra, és nagyobb az esélyük arra is, hogy a túlsúllyal kapcsolatos betegségekbe haljanak bele. Ennek ellenére sem szabad azonban elfelejte

 

A tanulmányban mintegy 8000 nő vett részt 1972-1976 között, akiknek a 40 százaléka soha életében nem dohányzott. A felmérések szerint a dohányosok körében 40 százalék volt a túlsúlyosak aránya, míg a nemdohányzóknál ez az arány elérte a 60 százalékot - írja a British Medical Journal.

A tudósok emellett azt is megállapították, hogy a túlsúlyos nőknek jelentősen megnövekedett az esélyük arra, hogy olyan krónikus betegségekben veszítsék életüket, amelyek elsősorban az elhízás miatt alakulnak ki. Mindemellett a nők körében egyre növekvő elhízás járványt azzal hozták összefüggésbe, hogy az elmúlt évtizedekben egyre több nő szokott le a dohányzásról.

Az orvosok szerint azonban a kutatási eredmények nem jelentik azt, hogy vissza kellene szokni a dohányzásra. Ez a rossz szokás ugyanis szintén rengeteg betegségre hajlamosíthat, sőt önmagában nagyobb kockázati tényezőt jelent, mint az elhízás.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tudós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő