Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2012. Március 22. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: mno / MTI

A nép dönthet a bevándorlási kvótákról Svájcban

A nép dönthet a bevándorlási kvótákról Svájcban

Svájcban népszavazást írnak ki évi bevándorlási kvóták bevezetéséről – jelentette be szerdán a berni kormány.

A népszavazást a nacionalista Néppárt kezdeményezte, és amint azt a kormány közleménye megállapítja, a Megállj a tömeges bevándorlásnak című kampány sikerrel járt, összegyűjtötték a referendum kiírásához szükséges 100 ezer aláírást.

A párt által elhelyezett plakátokon fekete csizmák tapossák a svájci zászlót. Silvia Baer, a párt főtitkára tavaly a brit Daily Telegraph újságnak elmondta, hogy Svájcba az elmúlt öt esztendőben 380 ezer bevándorló érkezett, amely megfelel Zürich lakosai számának, és ez „feszültséghez vezet a munkapiacon és a társadalombiztosítási rendszerben".

Az SVP azt tervezi, hogy különböző kvótákat állapítanának meg az országban élő és dolgozó külföldiekre. A párt azt is sürgeti, hogy az új állások betöltésénél a svájciak élvezzenek elsőbbséget, továbbá korlátozná a külföldiek által igénybe vehető társadalombiztosítási szolgáltatásokat. A terv bírálói szerint ezek az elképzelések megsértenék az Európai Unióval kötött megállapodásokat.

A népszavazás időpontját még nem tűzték ki.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:32, szerda | Külföld

Kijev határozott választ vár az EU-tól a gazdatüntetések miatti ukrán-lengyel határzárra

Tájékoztatták az Európai Bizottságot az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határzárral kapcsolatos helyzetről, és határozott választ várnak -

2024. Február 21. 08:30, szerda | Külföld

Putyin: teljesen orosz ellenőrzés alá került a Dnyeper bal partja Herszonban

Orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott

2024. Február 21. 06:00, szerda | Külföld

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.

2024. Február 16. 14:30, péntek | Külföld

Meghalt a börtönben Putyin politikai ellenfele, Alekszej Navalnij

Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus - közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN).