Városlista
2021. május 9, vasárnap - Gergely

Hírek

2016. Április 10. 08:46, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A népszavazási törvény módosítását tárgyalja a parlament

A népszavazási törvény módosítását tárgyalja a parlament

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők szerdán kezdhetik tárgyalni az igazságügyi miniszter népszavazási törvény módosításáról szóló javaslatát,

amely egyebek mellett lehetővé tenni a párhuzamos aláírásgyűjtést az azonos témájú kérdésekben.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján a parlament ülése hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd az interpellációk és az azonnali kérdések hangozhatnak el. Az első ülésnap ezt követően kedden elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseinek vitájával érhet véget az esti órákban.

A keddi szavazásokon összesen öt indítványt hagyhat jóvá a Ház, köztük például a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának újjáépítéséről szóló magyar-kínai kormányzati egyezményt, valamint a szövetkezeti és szociális tárgyú törvények legutóbb benyújtott módosításait. A határozathozatalokat követően további hat javaslatról kezdődhet általános vita, így egyebek mellett a kormány bürokráciacsökkentési programjának újabb lépéséről, valamint vízgazdálkodási és egészségügyi törvénymódosításokról.

Szerdán újabb hat indítvány kerül terítékre, köztük a népszavazási törvény módosítására vonatkozó előterjesztés, amelynek alapját a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) és a Nemzeti Választási Iroda javaslatai képezik, és a párhuzamos aláírásgyűjtés lehetővé tételével megszüntetné a korai versengést a népszavazás kezdeményezésekor.

Az Országgyűlés kéthetes ülése következő hétfőn, a tavaly kialakított munkarendnek megfelelően kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 18:21, szombat | Belföld

Lezuhant egy kisrepülőgép Törökszentmiklósnál

Egy férfi életveszélyesen, egy másik pedig súlyosan megsérült abban a kisrepülőgépben, amely lezuhant szombat délután Törökszentmiklósnál

2021. Május 08. 16:11, szombat | Belföld

Tizenkét országból lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni, Magyarországról még nem

Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni

2021. Május 08. 10:01, szombat | Belföld

Újabb nagy vakcina-szállítmány érkezett Magyarországra

Szombat hajnalban 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, ez az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

2021. Május 08. 08:53, szombat | Belföld

Meghalt 101 beteg, 1376-tal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 101, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1376 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton,