Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. November 28. 07:32, hétfő | Belföld
Forrás: STOP/MTI

A nő, aki fél évszázadon át uralta a világot

A nő, aki fél évszázadon át uralta a világot

Gyönyörű kiállítású fotóalbum jelent meg Barbra Streisandról; az eredetileg két éve.

Londonban kiadott kötet magyar változata számos ritka és korábban nem publikált felvételen keresztül mutatja be minden idők egyik legsikeresebb amerikai színész- és énekesnője pályafutását.

A ShowTime Budapest által kiadott albumban Nick Yapp válogatott a Barbra Streisandot ábrázoló legszebb fényképekből és írt ezek alapján rövid, a sztár talán legfontosabb pillanataihoz kapcsolódó ismertetőket.

Barbra Streisand a hatvanas évek elején robbant be a köztudatba. A lemezstúdióban, a színpadon, a filmvásznon és rendezőként végzett munkájával valamennyi komoly szakmai elismerést elnyerte. Ahogy a kiadó fogalmaz, mintegy fél évszázadon át uralta a világot, a világ pedig imádta őt.

Az album nyomon követi a most 69 éves Streisand pályáját. Szerepelnek képek és hozzá kapcsolódó szövegek első Broadway-szerepeiből, azonnal sikeres, 1963-ban megjelent debütalbumának időszakából és persze filmpályafutása valamennyi fontosabb alakításából a Funny Girltől (ezért 1969-ben rögtön megkapta a legjobb női alakítás Oscarját) a Hello, Dolly!-n, a Mi van, doki?-n, a Csillag születiken és az Ilyenek voltunkon keresztül a Funny Ladyig. Természetesen mozgalmas szerelmi élete (Elliott Gould, Ryan O'Neil, Kris Kristofferson, Andre Agassi, Pierre Trudeau) is része az albumnak, akárcsak a politika, amely - gondoljunk Bill Clinton exelnökre - olykor össze is kapcsolódott életében a szerelemmel.

A kétszeres Oscar-díjas színésznő (megkapta a francia Becsületrendet is) énekesként eddig nyolc Grammy-díjat gyűjtött be és összesen 50 arany, 30 platina és 13 multi-platina albummal büszkélkedhet.

Az amerikai szerző, Nick Yapp eddig harmincöt könyvet írt különbözőbb témákban a költészettől a jogig. Sok éven át tanított, mielőtt íróként és rádiós szerkesztőként kezdett dolgozni. Több mint ötven tévéműsor és több mint száz rádióműsor forgatókönyvét jegyzi, emellett számos novellát és úti beszámolót írt a New York Timesnak.

Barbra Streisand What Matters Most című legújabb lemeze idén augusztusban jelent meg.

Címkék: Barbra Streisand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.