Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 30. 06:12, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A nyár beköszöntével újra kinyitnak a mozik Kínában

A nyár beköszöntével újra kinyitnak a mozik Kínában

Június elejétől várhatóan újra kinyitnak a mozik a világ második legnagyobb filmpiacán, Kínában, ahol januárban sötétültek el a filmvásznak a koronavírus-járvány miatt

- jelentette be a kínai filmhivatal vezetője szerdán egy sajtókonferencián Pekingben.

A kínai fővárosban április 30-án enyhítenek a járvány miatti legmagasabb szintű veszélyhelyzet rendelkezésein.

A filmhivatal vezetője, Vang Hsziao-hui elmondta, hogy a mozik zárvatartása a becslések szerint 30 milliárd jen (1390 milliárd forint) bevételkiesést jelentett az ázsiai országban. A múzeumok és zárt szórakoztatóipari létesítmények, köztük a mozik, június elején - a kínai kommunista párt májusi kongresszusa után - kaphatják meg a zöld utat a nyitáshoz.

Vang hozzáfűzte, hogy a kormány egy sor intézkedéssel támogatja majd a filmipar talpraállását, és minden regionális filmhivatal is hozzájárul majd ehhez saját kezdeményezéseivel. A támogatással kapcsolatos részleteket azonban nem osztotta meg.

A kormány illetékese arról is beszélt, hogy a filmek mozis forgalmazásának idejét is szabályozni fogják, ami azt sugallja, hogy olyan szabályozás jöhet, amely megakadályozza, hogy a filmek idejekorán a streamingszolgáltatók programjába kerüljenek - számolt be a sajtókonferenciáról a The Hollywood Reporter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.