Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Szeptember 30. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetsége

A pályázati támogatás nem a politikai hűség, hanem a jó munka eredménye

A pályázati támogatás nem a politikai hűség, hanem a jó munka eredménye

Aller Imre a megyei közgyűlés frakcióvezetője (MSZP), Kóny polgármestere tartott sajtótájékoztatót.

Egyre hangosabb a kampányban a fideszes propaganda, hogy majd azok a települések kapnak a terveikhez támogatást, akik kormánypárti vezetésre szavaznak. Azok mondanak ilyeneket, akik nem a saját teljesítményükben bíznak, hanem politikai jutalom osztogatására várnak. Az Európai Unió fejlesztési forrásait csak jól előkészített projektekre, jól megírt pályázatokra ítélhetik oda. Van még helyük a támogatásoknak, hiszen van mit fejleszteni, van mire költeni a kistelepüléseken és a városokban is. Gondoljunk csak kistelepüléseket összekötő katasztrofális állapotú utakra.

A következő megyei közgyűlésben a Magyar Szocialista Párt az új pályázati pénzek megnyílásának pillanatától kezdve azon fog őrködni, hogy az Európai Uniós támogatások ne a fideszes barátok zsebébe vándoroljanak, ne a jól ismert fideszes mutyis módszerekkel, uram-bátyám alapon legyenek szétosztva. Meg fogjuk akadályozni, ha a támogatásokat zsarolásra akarja használni a Fidesz, ha egy kistelepülést büntetni vagy éppen a saját politikai céljait elérendő, jutalmazni akarja a pénzek megvonásával vagy megítélésével. Ismerjük az elmúlt években alkalmazott módszereket, ezért azoknak a kistelepüléseknek az oldalára állunk, azokat közösségeket támogatjuk, akik értelmes, szükséges, fenntartható fejlesztéseket szeretnének megvalósítani falvaikban.

A megyei közgyűlésben küzdeni fogunk azért, hogy átlátható, egyértelmű és tiszta viszonyok közötti kerüljenek elosztásra a közösségnek járó támogatások.

Ahhoz kérjük a választópolgárok szavazatait, hogy visszatartsuk, megállítsuk a Fidesz mindent uraló teljhatalmát, a felesleges beruházásokat, az európai úniós pénzek kiszivattyúzását, az Orbán- féle hűbéri rendszer uniós euró milliókból történő táplálását!

Címkék: Európai Unió, fidesz, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.