Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 22. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

A Pannon-Víz munkatársainak adják ki magukat a csalók

A Pannon-Víz munkatársainak adják ki magukat a csalók

Legyenek óvatosak, ne engedjenek be bárkit otthonukba!

A Pannon-Víz felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy ha nem az ismerős mérőleolvasó keresi fel Önöket, kérjék el arcképes igazolványát. A hibabejelentésekre kivonuló szerelők mindíg név szerint a bejelentőt fogják keresni, vele tartják a kapcsolatot. Ha valaki vízóra vagy víznyomás ellenőrzésre hivatkozva több helyre is becsenget, az több mint gyanús!

Legyen minél kevesebb az esélyük azoknak a csalóknak, akik valamilyen közműszolgáltató nevével visszaélve próbálnak meg bejutni a lakásokba.

A csalók elsősorban idős embereket vesznek célba, elterelik a figyelmüket és ellopják értékeiket és néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért.

Akik valamilyen közműszolgáltató alkalmazottjának adják ki magukat, és arcképes igazolvánnyal nem rendelkeznek, azokat semmiképpen ne engedjék be a lakásokba! Aki esetleg korábban ilyen bűncselekmény áldozatává vált, hívja a 112 –es vagy a 107 –e s telefonszámot és tegyen feljelentést.

- Volt, ahol azt mondták, hogy víznyomást szeretnének ellenőrizni, még Pannon-Víz logóval ellátott fénymásolt levelet is hoztak magukkal. Máshol vízminőség-vizsgálatra hivatkozva próbáltak bejutni. Bejelentőink általában jól öltözött, megnyerő modorú, udvarias elkövetőkről számolnak be, akik mindenáron a bizalmukba akarnak férkőzni. Aki enged a csábításuknak könnyen búcsút mondhat a pénztárcájának.- mondta Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vetetője.

A Pannon-Víz Zrt. arra hívja fel a figyelmet, hogy munkatársaik mindig arcképes és sorszámozott igazolvánnyal igazolják magukat. A vízmérőcsere vagy mérőóra leolvasás időpontjáról előzetesen értesítik a lakókat. Amúgy a lakásokhoz csak rendkívüli helyzetben - például vízhiány, hibabejelentés- esetén mennek ki, akkor is mindig név szerint a hibát bejelentő személyt keresik.

A társaság azt kéri, hogyha valaki bizonytalan abban, hogy a vízművek munkatársai mentek-e ki hozzá, hívja a Vízmű 06/96 522 600-as telefonszámát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.