Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. November 30. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Rábaközbe is jutott az ajándék füst-és szén-monoxid-érzékelőkből

A Rábaközbe is jutott az ajándék füst-és szén-monoxid-érzékelőkből

A katasztrófavédelem ajándékozta meg a rászoruló családokat.

A katasztrófavédelem egyik célja az, hogy erősítse az emberekben annak fontosságát, hogy aktívan részt vegyenek saját biztonságuk megteremtésében.

E biztonság megteremtésének érdekében október végén füstérzékelőket és szén-monoxid-érzékelőket juttatott el valamennyi katasztrófavédelmi igazgatósághoz az Országos Tűzmegelőzési Bizottság.

Győr-Moson-Sopron megyében negyvenhárom füstérzékelőt és húsz szén-monoxid-érzékelőt juttatnak el katasztrófavédelmi kirendeltségek munkatársai a karitatív szervezetek bevonásával rászoruló családok részére. A tűzkockázati szempontból leginkább veszélyeztetettek, rászorulók, illetve egyedül élő idős állampolgárokhoz a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Győri Egyházmegyei Karitasz javaslatai alapján jutnak el kollégáink, akik a kézzel fogható segítség átadása mellett tűzmegelőzési tanácsokkal is ellátják az embereket. A hasznos eszközökből így jutott többek között Bakonypéterdre, Barbacsra, Abdára, Jobaházára, Rábapatonára, Kisbabotra és Tétre.

A katasztrófavédelem egyik legfontosabb célja a tűzmegelőzés, valamint a szén-monoxid-mérgezések megelőzése. Ennek érdekében nemcsak figyelemfelhívó kampányokat és képzéseket szervez, hanem lehetőségeihez mérten eszközöket is biztosít a családoknak ahhoz, hogy erősíthessék otthonuk biztonságát. Így Győr-Moson-Sopron megyében több mint hatvan család töltheti már nagyobb biztonságban az idei ünnepeket.

Biztonságunk növelése érdekében a füst és szén-monoxid-érzékelők beszerzését javasolják minden háztartásban, hiszen az otthonunkban előforduló tűzeseteket a füstérzékelő segítségével így időben észleljük, valamint időben jelez a színtelen, szagtalan, mérges gáz keletkezésekor a másik érzékelő.

Lehet, hogy nem a legelegánsabb karácsonyi ajándék egy füst vagy szén-monoxid-érzékelő, de nagyon hasznos lehet egyedülálló, idős hozzátartozónk biztonságának megteremtéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.