Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Január 13. 13:55, kedd | Helyi
Forrás: Csorna-Kapuvár Szuperinfó

A rábaközi kézilabda új fellegvára épül Bősárkányban

A rábaközi kézilabda új fellegvára épül Bősárkányban

Bősárkányi Buborékok néven új utánpótlás lány kézilabda klub követel magának helyet a honi kézilabdázásban.

A 2008 őszén alakult felnőtt női csapat utánpótlásaként létrehozott klub jelenleg közel 40 főből áll, folyamatosan nő tagjainak létszáma, Csornáról és a környező falvakból is járnak már fiatal tehetségek. A kézilabda sportág a Községi Sportegyesület keretein belül működik. Az évről-évre rutinosabbá és sikeresebbé váló csapat a ranglétra alján kezdte, fokról-fokra építkezett, csak és kizárólag a gyerekek érdekeit tartva szem előtt. A gyerekek nagy szívvel és ami nagyon fontos, örömmel és boldogan járnak edzésre és a versenyekre. Jelenleg két korosztály is versenyez az ETO bajnokságban, illetve az országos Erima Bajnokságban. Ezt a környéken egyetlen amatőr klub sem mondhatja el magáról.A közeljövőben a teljes iskolai lefedettséget és óvodai foglalkoztatást is elérik.

A szakosztály Önkormányzati támogatásból és pályázati pénzekből működik javarészt, de vannak támogatók is szép számmal.A támogatóknak hála eljött az ideje annak, hogy a lányokat további országos versenyekre, kupákra nevezzék, ami a szülőknek nem jelent anyagi terhet, szinte minden ingyenes! Nagy hangsúlyt fektetnek az egyéni képzésekre is, ennek eredményeként sikerült felkérni kapus edzőnek az ország egyik leghíresebb edzőjét, a többszörös magyar bajnok, Bajnokok Ligája elődöntős, Junior Világbajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa győztes, 78 szoros magyar válogatott Bakos Istvánt. (képünkön)

Várják edzők, játékosok jelentkezését minden korosztályba, ha egy igazán összetartó, gyerek-és kézilabda szerető közösségbe akarnak tartozni.

Jelentkezni lehet a 06-30-240-6043 telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:00, szombat | Helyi

Madárfiókát találtam, mit tegyek?

Útmutató szakértőktől.

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?