Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Július 15. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A rábaközi tűzoltók a kondér mellett is megállják a helyüket

A rábaközi tűzoltók a kondér mellett is megállják a helyüket

Farádon készült a díjnyertes vaddisznópörkölt.

A hagyományokhoz híven ismét megrendezte Farád Község Önkormányzata a „Hanyi nyár” elnevezésű rendezvényt, amelyre meghívást kapott a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs is.

A rendezvényen a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs állománya tűzoltóautó -és felszerelés bemutatót tartott a találkozó minden érdeklődője számára, valamint a csapat a főzőversenyre is leadta nevezését. A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltséget Kiss László tűzoltó alezredes, kirendeltség-vezető képviselte.

A főzőversenyen tizenegy csapat vett részt, az elkészített ételek „minősítése” a Szabadtűzi Lovagrend zsűrijogú lovagjainak szabályai szerint történtek. A verseny során a zsűri megtekintette a nevezett csapatok főzőhelyeit, a standokat végigjárva kóstolta meg az ételeket. Az értékelés során figyelembe vették az ízletességet, az étel állagát, összbenyomását és nem utolsó sorban a főzőhelyen teremtett hangulatot. Az ételek zsűrizését követően a főzőcsapatok, az elkészült bográcsos ételekből a rendezvényen résztvevők számára kóstolót adtak.

A vaddisznó pörkölt, melyet a csornai tűzoltók és egy kapuvári tűzoltó hölgy alkotta csapat készített, kifogástalanul sikerült. A Németh Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester forgatta fakanál meghozta a sikert, a bográcsos vaddisznó pörkölt 1. kategóriás minősítést kapott! Az oklevelet és az azzal járó díjat, Szalai Zoltán polgármester adta át a tűzoltóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:00, hétfő | Helyi

Birdo - Az év madárfotósa pályázat

A madárfotósok kedvelt pályázata ismét várja a nevezéseket.

2024. Május 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Május 05. 13:00, vasárnap | Helyi

Nyári napközi Kapuváron

Jelentkezni a művelődési központban lehet.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

Nem lehet elégszer mondani, a bank nem intéz ügyet telefonon!

Először szkeptikus volt, végül mégis becsapták!