Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Augusztus 01. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a hétvégén 30 közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megyében

A rendőrök a hétvégén 30 közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megyében

A legtöbb baleset gyorshajtás, elsőbbség elmulasztása és követési távolság be nem tartása miatt történik.

Hétvégén három személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 30 közúti közlekedési baleset történt, melyből 27 anyagi kárral végződött, míg további 3 személyi sérüléssel járt. Az érintett gépjárművezetők szerencsére „csak” könnyű sérüléseket szenvedtek. A balesetek legfőbb okai között továbbra is a sebességtúllépés, az elsőbbségadási szabályok elmulasztása, valamint a követési távolság be nem tartása szerepelnek. Az említett esetek kapcsán a rendőrök 2 alkalommal intézkedtek olyan járművezetővel szemben, aki a gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott és balesetet okozott.

Az elmúlt 72 órában egyébként az egyenruhások a megye útjain 1773 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely során 7 esetben mutatott pozitív eredményt a műszer.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. A megengedett legnagyobb sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások életét, testi épségét is veszélyezteti. A rendőrség óvva inti a járművezetőket e felelőtlen magatartástól, és felhívja a közlekedők figyelmét a közúti közlekedési szabályok maradéktalan betartására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 16:00, szerda | Helyi

III. Barsi szólótánc verseny Vitnyéden

A belépés díjtalan.

2024. Február 21. 13:00, szerda | Helyi

Baleseteket okozó ismeretlen autósokat keresnek

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2024. Február 21. 09:00, szerda | Helyi

Meghirdette ezévi alkotói pályázatát a tűzoltóság

Az iskolások három korcsoportban szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást, videót vagy irodalmi alkotást küldhetnek be.

2024. Február 20. 16:00, kedd | Helyi

Ne adjon meg interneten banki adatokat senkinek!

A módszerek változnak, de a cél ugyanaz, hozzáférni az áldozatok számlájához és megszerezni a pénzüket.