Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 22. 14:05, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

A rohamra is felkészültek a bankok

A rohamra is felkészültek a bankok

Élénkül az érdeklődés a bankokban az árfolyamgát iránt, amit egyrészt a nem közszférában dolgozó devizaalapú lakáshitelesek számára az eredetinél korábban...

Májusban megnyitott lehetősséggel és a forint gyengülésével indokoltak a pénzintézetek. A bankok felkészültek egy jelentősebb ügyfélrohamra is.

A Raiffeisen Banknál elmondták, hogy május eleje óta, amióta nemcsak a közszolgák nyújthatják be igényüket, többszörösére nőtt az ügyfélforgalom. Ezzel párhuzamosan kissé emelkedett a közszolgák érdeklődése is. A banknál már több ezer kérelmet befogadtak, és ezres nagyságrendű a megkötött szerződések száma is.

Az ügyfelek többsége tájékozott az általános szabályokról, az egyes ügyek bonyolultsága azonban eltérő, a konstrukciótól függ. Ennek ellenére a banknál várakozási idő jellemzően nincs, vagy minimális. A Raiffeisen ugyanakkor alaposan felkészül, egy nagyobb roham esetén rendelkezésre állnak további kapacitások.

A bank szerint egy nagyobb és tartósabb svájcifrank-erősödés minden bizonnyal megnöveli az igénylők számát. A következő nagyobb ügyfélhullám pedig akkor várható, amikor megnyílik a lehetőség a szabad felhasználású jelzáloghitelesek előtt is.

A bank tapasztalatai szerint egyes pénzügyi közvetítők, szolgáltatók igyekeznek lebeszélni az ügyfeleket az árfolyamgát igénybevételéről, helyette valamilyen más terméket ajánlva. A Raiffeisen azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy az árfolyamrögzítés a legjobb megoldás most az ügyfeleknek.

A K&H-nál is élénk az érdeklődés

A K&H Banknál is arról számoltak be, hogy áprilisban a vártnál kisebb volt az érdeklődés az árfolyamgát iránt, májusban azonban már nagyobb volt az ügyfélforgalom, és továbbra is élénk érdeklődésre számítanak. A szerződéskötés folyamatos a banknál.

A K&H fiókjai a megszokott nyitva tartással, munkarenddel üzemelnek, de folyamatosan figyelemmel kísérik a piaci eseményeket, és amennyiben szükséges, megerősítik az ügyfélszolgálatokat – közölte a bank.

Otthon is ki lehet tölteni

A CIB Bankhoz az elmúlt hetekben a nem közszférában dolgozók által benyújtott igénylések számát tekintve egyelőre jelentős különbség nem érzékelhető. Az ebbe a kategóriába tartozó befogadott igénylések száma nem haladja meg a 300 darabot, míg a közszférából érkező ügyfelek ennek több mint a négyszeresét adták be a bankhoz. A befogadott igénylések száma a fiókokban meghaladja az 1400-at, eddig a közszférában dolgozó ügyfelekkel 80 árfolyamgátas szerződést kötöttek.

Az ügyfélkiszolgálás minden fiókban folyamatos és zökkenőmentes, az ügyfelek sehol nem tapasztalhatnak az átlagosnál magasabb várakozási időt. Ezt segíti az online időpontfoglaló rendszer is. A végtörlesztéshez hasonlóan az árfolyamgátnál is felkészült a bank a nagyarányú érdeklődésre, amelyre elsősorban a nyári szabadságolások után, augusztus végétől, szeptember elejétől számítanak. A gyorsabb ügyintézés érdekében a CIB is az online időpont-foglalási lehetőségre hívja fel a figyelmet.

Hozzáteszik: az árfolyamgátra külön igénylési egységcsomaggal készültek fel, amelyet az ügyfél otthon is ki tud tölteni, és a fiókba már a kész anyaggal érkezhet. Amennyiben szükséges, hosszabb, vagy akár hétvégi nyitva tartással is várják az érdeklődőket.

Nincs fennakadás

Az OTP Bankban is erősödött az ügyfélforgalom, ám ez egyelőre nem okoz fennakadásokat. Az OTP a jövőben is kiegyenlített forgalomra számít, körülbelül 110 ezer devizaalapú ingatlanhiteles ügyfele felel meg a gyűjtőszámlahitel feltételeinek. Felkészültek nagyobb ügyfélforgalom kezelésére is.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni