Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Május 31. 11:26, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

A szanyi Interfa Kft. segítsége Kolontárnak

A szanyi Interfa Kft. segítsége Kolontárnak

Az iszapkatasztrófa sújtotta falu polgármestere, Tili Károly Szanyba az Interfa Kft-hez érkezett, hogy átvehesse azt a támogatást, mely nyolc elkészült lakás bebútorozását teszi lehetővé.

A vendégeket Walter Schmid  úr a Himolla Polstermöbel GmbH ügyvezető  igazgatója  és Huszár Ferenc úr az Interfa Kft cégvezetője fogadta. 

A köszöntés után Schmid úr tájékoztatást adott a Himolla cégcsoport tevékenységéről. A cég világszínvonalú bútorokat gyárt. A jó gazdálkodásnak köszönhetően szinte minden évben nyereségesek. A részvényesek osztalékukat rendszeresen benn tartják a cégnél, így minden üzemüknél fejlesztéseket tudnak végrehajtani. Ennek a része a szanyi gyáregységnél a jelenleg egymillió eurós költséggel épülő új üzemcsarnok is.

Az Interfa tevékenységének köszönhető az üzem mellett kialakításra került, és egyre bővülő Batki Trans szállítmányozási vállalkozás, amely a gyártott bútorok és a bútorokhoz szükséges anyagok szállítását végzi.

Magyarország, mint minden ország a változások korát éli a gazdasági válság következtében.

A cég vezetésének azonban a jól dolgozó és az eredmények elérésében nagy szerepet játszó dolgozók a fontosak az adott politikai rendszertől függetlenül.

A hosszabb betegségekkel küzdő munkatársakat a cég németországi orvosi vizsgálatok után

kezelteti saját költségén. Így volt ez több szanyi interfás dolgozó esetében is.

A Himolla cégcsoport -Angliában,  Kínában,  Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Magyarországon- háromezer embert foglalkoztat. A cég stabil anyagi helyzete következtében megteheti, hogy indokolt esetben a bajba jutottakon segítsen. Így történt ez a lengyelországi árvíznél és a szlovákiai tátrai tűzesetnél is.

Schmid úr mikor értesült a kolontári és devecseri katasztrófáról, tájékozódni kívánt Huszár Ferenc úrnál az eseményekről, hogy Szanytól milyen messze történt a katasztrófa.

Azonnal segítséget ajánlottak, melyben nyolc újonnan megépülő lakás bútorozását vállalták, amely 21 fekhelyet, kilenc ülőgarnitúrát és hét étkezőgarnitúrát jelent. A bútorok összértéke tízmilló forint.

Ezentúl az Interfa Kft dolgozóinak felajánlásából 1,3 millió forint gyűlt össze. A németországi anyavállalat dolgozói is gyűjtést szervetek. Az így befolyt összegeket olyan bútorok váráslására fordították, melyeket nem az Interfa Kft. gyárt.

Az elkészült lakások bebútorozása aktuálissá vált, melyet Schmid úr úgy szervezett, hogy a szanyi tartózkodása egybeessen a felajánlott bútorok átadásának eseményével.

Így a polgármester részére átadták a bútorokat, melyeket kamionnal a helyszínre szállítanak.

Tili Károly tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a tízes számú vörösiszap tároló –mely 32 hektár területű és 20 méter magas vörösiszapot tartalmazott- mérhetetlen károkat okozott Kolontáron. Ennek következtében harminchat házat le kellett bontani. Három család kihalt, többen pedig elkötöztek a faluból. Huszonegy lakás került újjáépítésre.

Tili károly polgármester megköszönte a jelentős támogatást, melyeknek az elosztásával az adományozók felhatalmazták Kolontár polgármesterét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.

2024. Április 22. 09:00, hétfő | Helyi

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát az autóbusz-vezetők?

Online felmérés több mint tízezer dolgozó körében.

2024. Április 21. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.