Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2020. Június 10. 11:42, szerda | PR
Forrás: 24/7

A székhelyszolgáltatás mellé járó 4 további szolgáltatás

A székhelyszolgáltatás mellé járó 4 további szolgáltatás

A 2005-ben alakuló LOGOSZ cégcsoport egyik szolgáltatása közé tartozik a székhelyszolgáltatás.

A székhely fogalma a 2006. évi V. 7§ (1) törvény szerint: „A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.” A cég székhelyét cégtáblával szükséges jelölni. Ugyanennek a törvénynek a további rendelkezése (7§ (4)): „Cég székhelye, telephelye és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára – ideértve a székhelyszolgáltatás útján biztosított székhelyhasználatot is – a cég jogosult.”

A székhelyszolgáltató fogalma is meghatározásra került, mégpedig a 2017. évi CL. törvény, valamint a 7/2017. (VI.1) IM rendelet határozza meg: „A székhelyszolgáltató az a személy, aki, vagy amely üzletszerű gazdasági tevékenységként az adózó üzleti és hivatalos iratainak munkaidőben történő átvételéről, érkeztetéséről, megőrzéséről, rendelkezésre tartásáról, valamint a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítéséről, így különösen a cég (megbízó) székhelyéhez és a cégiratokhoz kapcsolódó hatósági kényszer-intézkedések tűréséről.”

A LOGOSZ cégcsoport országos lefedettséggel rendelkezik. Budapesten 11 irodában, különböző kerületekben, vidéken pedig 9 városban állnak az ügyfelek részére székhelyszolgáltatás nyújtásban és cégügyek intézésében. A székhelyszolgáltatás és a cégalapítás Budapesten 12 kerületben működik: II. kerület, Bem utca, III. kerület, Bécsi út, VI. kerület Király utca, VII. kerület Rottenbiller utca, VIII. kerület József körút, XI. kerület Andor utca, XIII. kerület Váci út, XIV. kerület Szugló utca, XV. kerület Illyés Gyula utca, XVI. kerület Veres Péter út, XVII. kerület Pesti út és XXII. kerület Nagytétényi út.

Cégalapítás és székhelyszolgáltatás vidéken is működik a LOGOSZ közreműködésével: Debrecen, Kecskemét, Győr, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém.

A LOGOSZ cégcsoport további szolgáltatásai közé tartozik a cégalapítás, a cégmódosítás, cég adásvétel és bélyegzőkészítés Budapesten és vidéken egyaránt. A Logosz a székhelyszolgáltatás mellett, 4 további szolgáltatást is biztosítanak ügyfeleik számára.

  1. Ingyenes jogi tanácsadás székhelyszolgáltatás és cégalapítás mellé

Akár cégalapítás tanácsadásról, akár székhelyszolgáltatással kapcsolatos jogszabályi háttér tisztázásáról legyen szó, a LOGOSZ cégcsoport ügyvédei és felkészült kollégái, készséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére. Emellett a cégalapítás előtt álló ügyfeleknek segítenek a megfelelő cégnév és tevékenységi körök kiválasztásában. A LOGOSZ teljes körű jogi eljárást biztosít az iratok elkészítésétől kezdve a cégbíróságon való elektronikus bejegyzésig.

  1. Ingyenes szolgáltatások is járnak a székhelyszolgáltatás mellé

A LOGOSZ ingyenes szolgáltatásokat is biztosít a székhelyszolgáltatás mellé. A LOGOSZ képviseli az ügyfeleit a NAV előtt egy esetleges rutinellenőrzéskor. A LOGOSZ iroda kollégái segítenek a kockerd kérdőív kitöltésében. Postafiókbérlést is biztosítanak, illetve a postai levél átvételét iratmegőrzéssel és azonnali értesítéssel.

  1. Hivatalos levelek szkennelése és online továbbítása

A LOGOSZ cégcsoport a székhelyszolgáltatás keretén belül vállalja a cégek iratainak tárolását és a teljes levelezés kezelését. Amennyiben az ügyfél kéri, úgy a hivatalos leveleit szkennelve is elküldik e-mailben.

  1. A cégügyek online intézése

A LOGOSZ cégcsoportnál a székhelyszolgáltatás, a cégalapítás, a cégmódosítás, illetve a cég adásvétel, már akár online megrendeléssel is lehetséges. Maga a székhelyszolgáltatás pedig mindössze 15 percet vesz igénybe.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.

2020. Augusztus 06. 17:09, csütörtök | PR

Életmentő tud lenni egy szájspray

Egy várva várt romantikus vacsora vagy fontos üzleti tárgyalás előtt többnyire nincs lehetőség minden eshetőségre alaposan felkészülni.

2020. Július 28. 11:18, kedd | PR

Megvan már a megfelelő felszerelése a horgász szezonhoz?

Mindenki maga dönti el, hogy mivel tölti el a szabadidejét.