Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 12. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Rábatamási Önkormányzat

A szelektív hulladékgyűjtő szigeteken csak a kijelölt hulladékot szabad elhelyezni

A szelektív hulladékgyűjtő szigeteken csak a kijelölt hulladékot szabad elhelyezni

Csak a kijejölt hulladékot és csak a konténerbe, mellé soha!

Rábatamási Önkormányzata felhívással fordult a település lakóihoz a szelektív hulladékgyűjtő szigetek szabályos használata érdekében. Többek között azért tesszük közzé a felhívást, mert a benne jelzett probléma nem csak Rábatamásiban, hanem a Rábaköz többi településén is jellemző. Van, ahol már kamerát is kihelyeztek a hulladékgyűjtő szigethez, hogy visszakereshető legyen a szabálytalan lerakás. Kérjük, mindenki úgy olvassa a felhívást, hogy az abban leírtak minden településre, a saját lakóhelyükre is vonatkoznak, nem csak Rábatamásira.

Sajnos visszatérő probléma, hogy a szelektív gyűjtőedények mellé, a közterületre helyezik ki a szemetet. Van olyan szabálytalanul kihelyezett szemét, ami egyébként a gyűjtőedényekben gyűjthető lenne, de sajnos van olyan szemét, aminek a gyűjtőedényekben sem lenne helye (pl. most bontásból származó műanyag redőny vagy a műanyag zsákba helyezett bőrönd).

Már többször felhívtuk a figyelmet arra, hogy aki a gyűjtőedényeken kívül hagyja a hulladékát - függetlenül attól, hogy az zsákban van - köztisztasági SZABÁLYSÉRTÉST követ el.

Amennyiben valaki a jövőben ilyen szabálytalan hulladéklerakást észlel, kérjük jelezzék az önkormányzatnál (Rábatamási, Szent I. u. 42., +36 96 282 335), annak érdekében, hogy eljárást kezdeményezzünk az elkövetővel szemben.

A rendelkezésre álló mennyiség keretéig az önkormányzatnál igényelhető szelektív gyűjtőedény (kék kuka) azoknak, akik még nem rendelkeznek ilyennel. Az önkormányzat évente rendez lomtalanítást, továbbá a csornai hulladékudvar is lehetőséget biztosít a különböző hulladékok lerakására.

Figyeljünk közösen településünk tisztaságára!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás