Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2015. Március 10. 17:01, kedd | Bulvár
Forrás: Fénypont Média

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

A vidéki disznóölések mindig vonzották a városi embereket. Nincs ez másként a sztárokkal sem.

A Médiaválogatott tagjai is szívesen tettek eleget a hétvégén egy szigetközi meghívásnak, és csatlakoztak a Sári csárda hagyományőrző disznóöléséhez.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

„Gyerekkoromban évekig éltem vidéken és sok disznóvágáson vettem részt, közgazdászként pedig csodáltam, hogy a fogán kívül mindenből lesz valami, s minden annak a legjobb, amire évszázadok óta kitalálták” – meséli Farkasházy Tivadar, aki korelnökként bevállalta, hogy a böllér segítségével feldarabolja a disznót, a további megosztásokban pedig felesége, Mimi segédkezett neki.

A csapat két mókamestere Cozombolis és Gyurcsík Tibi persze mindent szeretett volna elviccelni. Cozombolis gitárral jelent meg a disznóölésen, ő szerette volna elhúzni a disznó nótáját.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

„Sajnos lemaradtunk a szúrásról. – meséli csalódottan Cozombolis – az előző, éjszakába nyúló karaoke est után nem tudtunk hajnalban felkelni, pedig az igazi vidéki disznóvágások akkor kezdődnek egy jó fogópálinkával – nevet a szolnoki énekes.

A dunaszerdahelyi származású Gyurcsík Tibi is volt már számtalan toron, de elmondása szerint csak a disznó farka jutott neki.

„Emlékszem, egyszer nekem kellett a disznó farkát fognom, gondoltam simán megoldom, arra nem számítottam, hogy az állat másképp gondolja és magával rántott. Vicces látvány volt, ahogy a farkát tartva futottam utána” – meséli az X-faktor felfedezettje.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

A dunakiliti Sári csárda disznóölésén a Farkasházy házaspáron kívül a Győri Futsal csapat szóvivőjeként szinte hazai pályán mozgó, Szebeni István és a csapat egyetlen hölgy tagja, Erdélyi Mónika vette ki igazán a részét.

Ők voltak azok, akik komolyan vették a feladatot. Bár a szúrást lekésték, de a kolbásztöltéshez már odatették magukat.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

„Igazi vidéki feeling itt a Szigetközben, megfizethetetlen. Imádtam minden pillanatát. Az idő is velünk volt, a hideg mellett gyönyörűen sütött a nap – mosolygott Mónika, aki Szebenivel több méter hosszú kolbász töltésével még akár rekordot is felállíthatott volna.

A sztárok által készített disznótoros vacsorát a Diamant Hotel vendégei fogyasztották el. Elmondásuk szerint finom volt, olyan, mintha igazi böllérek készítették volna.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 07:38, kedd | Bulvár

Engedély nélkül működött a hétvégén leégett spanyol diszkó, ahol meghalt 13 ember

Nem volt működési engedélye annak a diszkónak, ahol a hétvégén 13 ember tűzben életét vesztette - közölte Antonio Navarro, a délkelet-spanyolországi Murcia alpolgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Bulvár

Kútból mentettek ki egy macskát az ajkai tűzoltók

Kislődön lődörgött, aztán pórul járt Carlos, a kandúr.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Bulvár

Annyira berúgott a zalai vasutas, hogy leállt miatta a vonatközlekedés

Vádat emeltek egy forgalmista ellen, aki az egyik zalai vasútállomáson tavaly karácsonykor annyira lerészegedett, majd elaludt, hogy leállt miatta a vasúti közlekedés - közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2023. Szeptember 26. 07:52, kedd | Bulvár

Elon Muskkal találkozott Novák Katalin Texasban

Novák Katalin köztársasági elnök a nyugati világot érintő demográfiai válságról és lehetséges megoldásairól is tárgyalt a Tesla alapító-vezérigazgatójával, Elon Muskkal az autógyártó közelmúltban átadott központjában, Austinb