Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2024. Január 10. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Jobbik-Konzervatívok Győri Szervezete

A szünet utáni első tanítási napon több vonalon is káoszba fulladt a vasúti közlekedés

A szünet utáni első tanítási napon több vonalon is káoszba fulladt a vasúti közlekedés

A Jobbik-Konzervatívok közleménye szerint a Csorna-Pápa vonal megszűnés közeli állapotba jutott.

A vasút teljesítménye a téli szünetet követő első iskolalátogatási napon a Győr-Veszprém 11-es sz. vasútvonalon Győrbe bejáró utasok kiszolgálása tekintetében egészen tragikusra sikerült.- írta Facebook oldalán közzétett közleményében a Jobbik. A hajnali, reggeli órákban csak az első vonatot sikerült leközlekedtetniük. Így 5:05 és 9:43 között nem érkezett vonat Győrbe. Pótlóbuszokat nem rendeltek, az alternatívaként két esetben ajánlott Volán-járatok útvonalát nem igazították a vasút vonalvezetéséhez. De már korábban számos esetben előfordult, hogy a „helyettesítő” autóbuszok az elővárosi utasokat nem szolgálják ki, mert nem érintik Bakonyszentlászló, Bakonygyirót, Győrasszonyfa, Tarjánpuszta és Pannonhalma településeket.

Sajnos nem csak a Bakonyvasúttal van a megyében súlyos gond. A 10-es, Győr-Celldömölk vonalon ugyanez a helyzet. Innen is levették december 10-től a Jenbacher motorvonatokat, és teljesen elhasználódott Bz-kel próbálnak bohóckodni súlyos kapacitáshiányok mellett. A Pápa-Csorna vasútvonal pedig megszűnés közeli állapotba jutott. Rendszeres, hogy egész napokon át pótlóbusz jár, melynek menetideje, a közút eltérő vonalvezetése miatt, sokkal több még a rossz állapotú pályán döcögő vonaténál is.

Elképesztő, hogy a szakmai szervezetek számos jelzése ellenére a felmerülő problémák megoldása érdekében nem születnek érdemi intézkedések. A kialakult helyzet egyrészt alkalmas a közösségi közlekedésbe vetett közbizalom lerombolására, másrészt az utasok tartós és tömeges elpártolásához vezethet, ami tovább növeli a térségben amúgy is meghatározó egyéni közlekedés részarányát, így a Győrbe irányuló intenzív gépkocsiforgalmat.

„Varga Mihály szerint jó pályán vagyunk, és semmi gond”. Mikor és milyen pályarekonstrukciókat finanszíroz végre a kormány a „nemzeti” költségvetésből a vidéki, nem villamosított vasútvonalakon, amire ugye az elmúlt 14 évben soha nem jutott pénzük? Mikor teszik rendbe a szégyenállapotú vasútállomásokat? Végül mikor vesznek legalább használt motorvonatokat a nem villamosított vasútvonalakra, hogy legalább a közlekedés fenntartható maradjon?- kérdezte a Jobbik.

Címkék: máv, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 19:00, szombat | Helyi

Hogyan tudunk produktívak maradni, amikor tombol a kánikula?

Nyár ide vagy oda, dolgozni muszáj.

2024. Július 20. 16:00, szombat | Helyi

Családsegítő munkatársat keres a Kónyi Szociális Központ

Pályázati felhívás

2024. Július 20. 13:00, szombat | Helyi

Ebek kötelező összeírása Farádon

Felhívás

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

Gyerekek festették a Tülökház külső dekorációját

Művészek és gyerekek közös projetje.