Városlista
2021. január 18, hétfő - Piroska

Hírek

2011. Október 15. 07:41, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

A T. rex hatalmasabb volt, mint hitték

A T. rex hatalmasabb volt, mint hitték

A szakértők a legfrissebb kutatások szerint azt állítják, hogy a félelmetes Tyrannosaurus rex sokkal hatalmasabb lehetett, mint azt eddig hitték.

Az Egyesült Államokban használták a tudósok azt a háromdimenziós technológiát, amely a dinoszauruszok csontvázának vizsgálatával szinte valós képet készít az egykori élőlényről. Ezek közben a vizsgálatok közben derült fény arra, hogy a T. rex méreteit korábban valószínűleg nagyon alábecsülték - írja a CBBC Newsround.

Az adatok szerint egy 'újszülött' nagyjából 10 kilogrammot nyomhatott, vagyis annyit, mint egy 6 hónapos csecsemő, a következő 17 éve során pedig 9 tonnásra hízott - vagyis súlya kifejlett állapotában megegyezett 9 nem túl nagy személyautóéval.

A számok megdöbbentőek, különösen annak fényében, hogy a tudósok eddig nagyjából fele ekkorára becsülték egy kifejlett példány súlyát. A szakértők most azon dolgoznak, hogy még több T. rex maradvány kerüljön elő - nem tartják ugyanis kizártnak, hogy az ősi ragadozó még a most mértnél is nagyobbra nőhetett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 18. 10:48, hétfő | Belföld

OGYÉI: a kínai vakcina gyártása biztonságos

A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának gyártási folyamata biztonságos

2021. Január 18. 08:57, hétfő | Belföld

Meghalt 68 beteg, 875-tel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 68, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 875 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

2021. Január 18. 08:42, hétfő | Belföld

Elfogták a villamosmegállóban késelő társaság tagjait - VIDEÓ

Egy nap alatt elfogták a fővárosi IX. kerületi villamosmegállóban késelő társaság tagjait - közölte a rendőrség vasárnap este az MTI-vel.

2021. Január 18. 07:00, hétfő | Belföld

Visszakapta ellopott biciklijét a mozgássérült férfi - VIDEÓ

A gödöllői rendőrök megtalálták azt a kerékpárt, amelyet egy veresegyházi mozgássérült fiatalembertől loptak el a minap. A gyanúsítottat is elszámoltatták.