Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. December 03. 10:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A téli időjárásban már meg is történt az első baleset

A téli időjárásban már meg is történt az első baleset

Tartsák be a téli közlekedésre vonatkozó szabályokat!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a nyugati határszélen csütörtök délutánig általában havazás valószínű, amelyből ott jellemzően lepel-4 cm hóréteg alakulhat ki, de a hegyvidéki területeken (Írott-kő, Soproni-hegység) ennél több is hullhat. A Dunántúl többi részén azonban gyenge havazást követően ónos esőre, fagyott esőre, majd esőre egyaránt számítani kell.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy tekintettel a változó időjárási körülményekre, fokozott óvatossággal közlekedjenek és tartsák be a téli közlekedésre vonatkozó szabályokat!

Térségünkben tegnap a késő délutáni órákban Győrben, majd Nyúlon történt baleset, egy-egy könnyebb sérült került kórházba, ma reggel pedig Sopronban ütközött össze két autó, ahol szintén megsérült egy ember.

A téli csapadék – a hó, a havas eső, az ónos eső - a közlekedés során mindenki számára rejteget veszélyeket. A jeges úton a féktávolság tovább nő és csökken a jármű kormányozhatósága.

Csak kifogástalan műszaki állapotú, a téli időjárásra felkészített gépjárművel induljanak útnak (téli gumi, fagyálló folyadék).
A balesetek megelőzése érdekében kérik a járművezetőket, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a jégtől, a párától, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen.
A járművezetők mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, tekintettel az esetleges ködös, esős, lefagyott útszakaszokra.
A téli időszakban a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata.
A gépjárművek üzemanyag tartályát töltsék fel, gondoskodjanak tartalék üzemanyagról is.
A gépjárműben legyen takaró, forró tea, mobil telefon.
Amennyiben a gépjárművel való közlekedés lehetetlenné válik, húzódjanak félre és várják meg, amíg a síkosság mentesítést végző gépek járhatóvá teszik az útszakaszt.

Különös gondot kell fordítani a járdák síkosság mentesítésére is, melyet közterületen az önkormányzat, míg magánházak esetén a tulajdonos hajt végre.

A csúszóssá vált utakon kerékpárral és gyalogosan is fokozottan óvatosnak kell lennünk!

Mielőtt útra kelnek érdemes tájékozódni az időjárásról és az utak állapotáról.

Címkék: baleset, csúszós út, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.