Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. December 21. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A téli közlekedés nagyon veszélyes is lehet!

A téli közlekedés nagyon veszélyes is lehet!

A Rábaközben is megmutatkozott már a tél.

Havazással még nem, de a mínuszokkal és csúszóssá vált utakkal napi rendszerességgel meg kell küzdenie az autósoknak és gyalogosoknak is. Mindennaposak a közlekedési balesetek, megyénkben hétfőn reggel Kapuvár és Öntésmajor között tért le az útról és borult fel egy személygépkocsi. A balesethez a kapuvári és csornai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a kocsit kerekeire állították és áramtalanították. Az autó vezetője nem sérült meg a balesetben.
Felhívjuk a figyelmet, hogy tekintettel a megváltozott időjárási körülményekre, fokozott óvatossággal közlekedjenek és tartsák be a téli közlekedésre vonatkozó szabályokat.

Egyre gyakrabban fagypont alatt marad a hőmérséklet, előfordulhatnak ködös területek. A köd sűrűsége hirtelen változik, csökken a látótávolság, valamint az úttestre lecsapódó nedvesség fagypont alatti hőmérsékletnél csúszóssá teszi az út burkolatát. A téli csapadék – a hó, a havas eső, az ónos eső - a közlekedés során mindenki számára rejteget veszélyeket. A jeges úton a féktávolság tovább nő és csökken a jármű kormányozhatósága.

Csak kifogástalan műszaki állapotú, a téli időjárásra felkészített gépjárművel induljanak útnak (téli gumi, fagyálló folyadék).

A balesetek megelőzése érdekében kérjük a járművezetőket, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a jégtől, a párától, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen.

Javasoljuk, hogy a járművezetők mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, tekintettel az esetleges ködös, esős, lefagyott útszakaszokra.

A téli időszakban a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata.

A gépjárművek üzemanyag tartályát töltsék fel, gondoskodjanak tartalék üzemanyagról is.

A gépjárműben legyen takaró, forró tea, mobil telefon.

Amennyiben a gépjárművel való közlekedés lehetetlenné válik, húzódjanak félre és várják meg, amíg a síkosság mentesítést végző gépek járhatóvá teszik az útszakaszt.

Különös gondot kell fordítani a járdák síkosság mentesítésére is, melyet közterületen az önkormányzat, míg magánházak esetén a tulajdonos hajt végre.

A csúszóssá vált utakon kerékpárral és gyalogosan is fokozottan óvatosnak kell lennünk!

Utazás előtt tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról!

Címkék: baleset, közlekedés, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?