Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. November 20. 07:36, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A terrorizmus miatt hozzá kell szoknunk a megerősített rendőri jelenléthez

A terrorizmus miatt hozzá kell szoknunk a megerősített rendőri jelenléthez

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója szerint hozzá kell szokniuk az embereknek Magyarországon a megerősített rendőri jelenléthez, amely \"hosszabb ideig\" fennmaradhat.

Hajdu János, akit az ATV kereskedelmi csatorna műsorában kérdeztek csütörtök este, elmondta: azt gondolja, hogy "hozzá kell szoknunk" ahhoz a megerősített rendőri jelenléthez, amelyet az állampolgárok is láthatnak Budapest főbb csomópontjain (a többi között bevásárlóközpontoknál, busz- és vasúti pályaudvaroknál).

Hozzátette ugyanakkor: hogy ez állandósul-e, a belügyminiszter terrorfenyegetettségi fokozattal kapcsolatos döntésétől függ, de "tart tőle", hogy a megerősített rendőri szolgálatnak "hosszabb ideig" fenn kell maradnia.

Arra kérdésre, hogy a magyar muszlim közösségben lehet-e foganatja az Iszlám Állam terrorszervezet propagandájának, Hajdu János válaszában kijelentette: "eléggé szerencsés" Magyarország. A magyar muszlim közösség esetében "higgadt, nyugodt közösségről" van szó, nem látnak semmi olyat, ami radikalizációhoz vezetne, nem hallanak radikális hangokat jelenleg - közölte a TEK főigazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.