Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Március 06. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Femina

A tíz legromantikusabb hely itthon

A tíz legromantikusabb hely itthon

Érdemes itthon is körülnézni, csodaszép tájakkal büszkélkedhetünk!

Fertőd
Nem véletlenül nevezik Fertődöt a magyar Versailles-nak. Hatalmas palotaegyüttese tökéletes úti cél, ha régimódi romantikára vágytok. A termek bejárásával, illetve a parkban való barangolással - érintve a Muzsikaházat, a Marionett-színházat, a kínai házat, a Bagatellt, valamint aVénusz-templomot - akár egy egész délutánt eltölthettek.

Gemenci-erdő
Hazánk leghíresebb erdeje nem csupán a családok, de a párok kedvence is, köszönhetően buja rengetegének, hangulatos belső tavainak és holtágainak, valamint a sejtelmes mocsárvilágon átvezető utaknak. A környéket kisvasúttal is bejárhatjátok.

Gödöllő
A gyönyörű kastélyáról híres város - mely Sissi királyné kedvence volt - a házasulandók egyik kedvenc úti célja, nem véletlenül nevezik az esküvők és a nászéjszakák városának. Itt rendezik meg minden évben a rangos Esküvő Kiállítást is.

Kalocsa
Az ezeréves kisváros nevét mindenki a paprikával, a színes hímzésekkel és a pingálókkal azonosítja. Ha szeretnétek megtudni, milyen is egy mosoly Magyarország arcán - ez ugyanis a város mottója -, sétáljatok egyet tarka, nosztalgikus, napsütéses utcáin, majd lazítsatok kicsit fürdőjében is.

Kőszeg
Az Alpokalja gyöngyszeme igazi mesebeli kisváros, hangulatos főtérrel, középkori várral, regénybe illő várárokkal, illetve gyönyörű túraútvonalakkal. A vendégszerető, idilli település érdekessége, hogy utcáin még mindig működik a becsületkassza.

Szalajka-völgy
Ha igazi vadregényes barangolásra vágytok, és hazánk egyik legszebb vidékében akartok gyönyörködni, ezt a forrásokkal, patakokkal, barlangokkal tűzdelt völgyet semmiképpen ne hagyjátok ki. Itt található mindemellett az ország ritka természeti csodája, a Fátyol-vízesés is.

Martonvásár
A hangulatos település Beethovennek köszönheti hírnevét, akit a zenetörténészek szerint szoros érzelmek fűztek a helyi nemesi család leányához, a halhatatlan kedveshez,Brunszvik Jozefinhez. A szerelem emlékét ma is hűen őrzik a helyi kastély falai, csak úgy, mint előbbi gyönyörű parkja.

Szentendre
A Budapestről könnyen és gyorsan megközelíthető, Duna-parti város színes házaival, lombos fáival és szűk utcácskáival ideális úti cél, ha kettesben akartok elmenekülni a nagyváros zaja elől. A vízparti séta kihagyhatatlan, csakúgy, mint a Skanzen vagy épp aKovács Margit Múzeum felkeresése.

Tapolca
A színes, mediterrán hangulatot árasztó városka pár óra alatt bejárható, de közben olyan csodás helyekre juthattok el, mint a Malom-tó és környéke - ahol a vízben gyönyörködve meg is ebédelhettek -, illetve a Tavasbarlang, ahol egy hangulatos föld alatti csónakázást is megejthettek.

Zirc
A Magas-Bakonyban található Zirc az ország legmagasabban fekvő városa, mely a legjobb kiindulópont egy Cuha-völgyi vadregényes kiránduláshoz. Emellett arborétumát se felejtsétek megnézni, mely hazánk egyik legszebb ligete.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.