Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2018. Szeptember 07. 16:00, péntek | Életmód
Forrás: mti

A többség még mindig készpénzben fizeti számláit

A többség még mindig készpénzben fizeti számláit

A sárga csekket kapók szűk többsége, 54 százaléka minden esetben készpénzzel egyenlíti ki a számláját, az ötven évnél fiatalabbak körében a többség, 58 százalék azonban már nem kizárólag készpénzben fizeti a rezsit

- tájékoztatta az MTI-t a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményéről pénteken.

A közleményből kiderül: a sárga csekket kapó hat és félmillió ember 29 százaléka részben nyitott a készpénzmentesség felé, 15 százalék, tehát közel egymillió ember pedig minden alkalommal elektronikus úton fizeti be a rezsit.

A bankkártya-tulajdonosok több mint harmada, 36 százaléka minden esetben készpénzzel fizet, tehát majdnem kétmillió olyan ember van az országban, aki ugyan rendelkezik bankkártyával, azonban azt a közüzemi számlák befizetésére nem használja. Ebben a csoportban az 50 év felettiek és az alacsonyabb iskolai végzettségűek vannak felülreprezentálva.

A készpénzzel való fizetés okai között legtöbben, 15 százalék a megszokást említette indokként, 14 százalék csak készpénzzel rendelkezik, 9 százalék pedig a biztonsággal, illetve megbízhatósággal magyarázta a kutatóintézet szerint.

A Nézőpont Intézet reprezentatívnak tekinthető közvélemény-kutatása július 19. és augusztus 2. között készült ezer fő személyes megkérdezésével.

Címkék: készpénz, pénz, rezsi, számla

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 14:04, hétfő | Életmód

Új agykérgi érési folyamatot fedeztek fel az ELKH kutatói

Az alvási orsók, vagyis az alvás során észlelhető rövid, gyors ritmusú agyműködési szakaszok vándorlásának nyomon követésével egy új agykérgi érési folyamatot fedeztek fel az ELTE kutatói,

2022. Augusztus 05. 09:09, péntek | Életmód

Egyre gyakrabban várható egyszerre hőség és szárazság

A klímaváltozás hatására egyre gyakrabban várható egyszerre hőség és szárazság, ha nem mérsékeljük a globális kibocsátásokat.

2022. Augusztus 05. 07:00, péntek | Életmód

Nyáron kevesebbet tévéznek az emberek, a legnépszerűbbek a sorozatok és a filmek

Nyáron kevesebbet, napi 1-3 órát tévéznek az emberek, a legnépszerűbb műsortípusok a sorozatok és filmek, ezeket követik a természetfilmek és a dokumentumfilmek a Direct One elemzése szerint.

2022. Augusztus 04. 16:14, csütörtök | Életmód

Először alkottak tudósok szintetikus embriót

Először alkottak egérőssejtekből szintetikus embriót tudósok.