Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 23. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tűzoltók múlt hete elsősorban a balesetekről szólt

A tűzoltók múlt hete elsősorban a balesetekről szólt

A 20. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhat ember sérült meg.

Egy személyautókat szállító tréler egy negyven tonnás kamionba hajtott hátulról hétfőn kora délután az M1-es autópálya 122-es kilométerszelvényében, Győr térségében. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a trélert. A balesetben nem sérült meg senki.

Fának hajtott egy billenős teherautó hétfő délután Mosonmagyaróváron az Alkotmány utcában. Az ütközés miatt a mintegy negyven centiméter átmérőjű fa a járműre dőlt. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a fát és megszüntették a forgalmi akadályt. A kamion sofőrjét a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Egy személyautó lesodródott az útról, majd fának csapódott kedden reggel a Koroncói úton. Az autóban ketten utaztak, a sofőr beszorult a roncsok közé, ezért a győri hivatásos tűzoltók feszítő vágóval szabadították ki, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A jármű utasát a tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők kiemelték. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Egy gépjármű lesodródott az útról, majd felborult szerdán délután a 8627-es számú úton, Sopronhorpács és Zsira között. A sopronkövesdi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A járműben hárman utaztak, közülük egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak a mentőszolgálat munkatársai.

Családi házban üzemelő vízteres kandallóban felforrt a víz, majd a túlnyomás miatt gőz került a légtérbe csütörtök délután Győrladaméron, az Ország utcában. A győri hivatásos tűzoltók kitárazták a kandallóból a fűtőanyagot, majd átvizsgálták a padlásteret, ahol tűzre füstre utaló nyomot nem tapasztaltak. Az eset során nem sérült meg senki. A fűtést alternatív módon oldják meg a lakók.

Egy személyautó és kisbusz ütközött péntek délután Győrben, a Gyepszél utca és a Farkas Mátyás utca kereszteződésében. Az ütközés következtében a kisbusz egy kerítésnek csapódott. A személyautó sofőrje beszorult a roncsok közé, őt a győri hivatásos tűzoltók emelték ki, majd átadták a mentőszolgálatnak, akik súlyos sérülésekkel kórházba szállították. A balesetben további négy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó szombat éjszaka az M1-es autópálya 107-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött vasárnap délelőtt a 83-as számú főút 48. kilométerszelvényében, Gyarmat térségében. A csornai hivatásos és a téti önkéntes tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, a másik önerőből el tudta hagyni a helyszínt. A gépjárművekben összesen öten utaztak, közülük egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A balesetet szenvedett autók forgalmi akadályt képeztek, a műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt rendőri irányítás mellett egy sávon, váltakozva haladt a forgalom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.