Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 03. 07:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

A vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes tesztelésen

A vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes tesztelésen

A vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes koronavírus-tesztelésen: az óvodai dolgozók 74 százaléka, a tanárok és tanítók 73 százaléka

- közölte az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján a köznevelésért felelős államtitkár.

Maruzsa Zoltán elmondta, hogy az oktatók múlt heti tömeges tesztelésén a részt vevő pedagógusok 2,3 százaléka, 811 óvodai és 2170 iskolai dolgozó bizonyult fertőzöttnek, miközben ezeknek az intézményeknek mintegy 200 ezer alkalmazottja van.

Mindez azt jelenti, hogy alacsonynak tekinthető a fertőzöttség mértéke, elmarad az előzetes várakozásoktól, és ennek alapján a járványhelyzet stabilizálódása látszik - tette hozzá.

Ugyanakkor hangsúlyozta: minden kollégáját arra biztatja, hogy vegyen részt az ingyenes tesztelés ezen a héten újraindult második körében.

Arról is beszámolt, hogy országszerte 696 óvodában és iskolában kellett elrendelni a járvány miatt egy-egy csoportot vagy a teljes intézményt érintő oktatási szünetet.

Háromszáznyolcvanhárom óvodában egy-egy csoportot érintő, 191 óvodában és 122 általános iskolában pedig a teljes intézményre kiterjedő oktatási szünet van.

Utóbbi intézkedés az óvodák 6,5, illetve az általános iskolák 4,7 százalékát érinti, a szünet pedig általában egy hétig tart - ismertette.

Arra kér mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi előírásokat, vagyis a maszkviselést, a távolságtartást és a fertőtlenítést, mert a kormány célja a közoktatás működésének fenntartása - mondta az államtitkár.

Arra is kitért, hogy január 23-án tartják meg a középiskolai írásbeli felvételiket. Ezen ugyanazokat az intézkedéseket érvényesítik, mint az érettségiken, vagyis a termekben egyszerre csak tíz tanuló lehet jelen.

Azoknak, akik nem tudnak részt venni a kijelölt időpontban a vizsgán, január 28-ára és február 5-ére is pótnapot iktatnak be - fűzte hozzá.

Maruzsa Zoltán azt is közölte, hogy a 2021. évi tanfelügyeleti eljárásokat szüneteltetik a veszélyhelyzet végéig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.