Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2018. Augusztus 13. 10:02, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A viharos szél fákat döntött, 15 helyszínre vonultak a tűzoltók

A viharos szél fákat döntött, 15 helyszínre vonultak a tűzoltók

A fotó illusztráció

Pénteken este zivatar és szeles idő váltotta a napok óta tartó kánikulát Győr-Moson-Sopron megyében. A megváltozott időjárás következtében a tűzoltói beavatkozások száma is megnőtt.

Főként kidőlt fákhoz, forgalmi akadályt okozó, lehasadt faághoz riasztották a tűzoltókat, de néhány helyen a hirtelen lezúduló esővíz sem tudott elfolyni és a pincékbe, sőt Győrszemerén egy lakóházba is befolyt.

Többek között Győrben, a Toldi utcában avatkoztak be a tűzoltók, ott egy tíz méter magas akácfa tövestől kifordult, villanyvezetékre és egy bódéra dőlt. A Kassák Lajos utcai bölcsődénél három fa is károsodott a viharban, egyik a kerítésre dőlt. Nemcsak Győrben, tépázta meg a viharos szél a fákat, hanem Bőny közelében, illetve Sobor és Egyed között is fa dőlt az útra, utóbbi esetnél a szanyi önkéntes tűzoltók távolították el a forgalmi akadályt jelentő növényt. Néhány helyen Győrben a pincékből is kellett vizet szivattyúzni, ahol kazánokat veszélyeztetett a csapadék, de Győrszemerén, az Erdősor utcában a lezúduló esővíz egy lakóházba is befolyt, ott a helyi önkéntes tűzoltók szivattyúzták ki a beömlött csapadékot.

Összesen 15 viharral kapcsolatos tűzoltói beavatkozás volt pénteken este megyénkben, a győri és pannonhalmi hivatásos tűzoltók mellett a győrszemerei, szanyi és kunszigeti önkéntes tűzoltók is segítették a károk felszámolását. A viharos káresemények során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 16:00, kedd | Helyi

Szerdától újra fogad ügyfeleket az adóhivatal csornai kirendeltsége

Továbbra is fontos az óvintézkedések betartása.

2020. Június 02. 13:00, kedd | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2020. Június 02. 09:00, kedd | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

2020. Június 01. 10:00, hétfő | Helyi

Nemzeti parki védjegyre pályázhatnak kisvállalkozások

Pályázni élelmiszer termékek és kézműves termékek kategóriákban lehet.