Városlista
2020. augusztus 3, hétfő - Hermina

Hírek

2016. December 03. 09:14, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A viharos szél sok munkát adott a tűzoltóknak

A viharos szél sok munkát adott a tűzoltóknak

Legtöbbször a fűrészt használták.

A megerősödött, viharos erejű szél miatt leginkább fakidőlésekhez riasztották Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit, csütörtök délutántól kilenc ilyen esethez vonultak a tűzoltók.
- Csütörtökön délután a kapuvári hivatásos tűzoltókat a 8613-as számú útra Hövej közelébe riasztották, ahol egy fa dőlt az útra. A tűzoltók feldarabolták és eltávolították.

- Péntek hajnalban a 84-es számú főút 127-es kilométer szelvényénél Sopron határában dőlt egy fa az útra, amit a soproni tűzoltók feldaraboltak és eltávolították,

- később a IV. László király úton egy óriásplakátot rongált meg a szél, amely a járda fölé lógott. A tűzoltók eltávolították, így megszűnt a veszély.

- l Sopronban a Hársfa soron egy nagy hársfa dőlt egy kerítésre és a légkábelre. A tűzoltók a fát kivágták és értesítették a telefonszolgáltatót a lelógó vezeték miatt.

- A 84-es főúton Nagycenk határában két fa is az útra dőlt, ide a soproni tűzoltókon kívül a nagycenki önkéntesek is vonultak, s mindkét fát feldarabolták és eltávolították az útról, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt.

- Később Darnózselin az Arany János utcába riasztották a mosonmagyaróvári hivatásos és a darnózselii önkéntes tűzoltókat. Egy akácfa dőlt az útra, amit egy arra haladó autós későn észlelt és az autójával nekiütközött. A sofőr nem sérült meg. A tűzoltók feldarabolták és elvitték az úttestről a forgalmi akadályt okozó fát.

- Darnózseli és Lipót között az 1404-es számú útra egy gesztenyefa dőlt, akadályozva a forgalmat. A darnózselii önkéntes és a lébényi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták és eltávolították a fát az útból.

- Mosonmagyaróváron a Rév utcába riasztották ezután a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat, ahol egy nagy faág egy kerti kiülő tetejére zuhant, amit megrongált, egy másik faág pedig 15 méter magasan lógott, veszélyeztette az alatta haladókat. A tűzoltók létraszer igénybevételével levágták a lelógó faágat.

- A győri hivatásos tűzoltókat a 85-ös főútra riasztották, ahol az Ikrényi lehajtó közelében dőlt az útra egy nagy méretű nyárfa, akadályozva a forgalmat. A tűzoltók a fát eltávolították az útról.

A beavatkozások során személyi sérülés nem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 09:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három berteg emberen segíthet.

2020. Augusztus 02. 10:00, vasárnap | Helyi

Mobiltelefont lopott ez a nő egy üzletből

A nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

2020. Augusztus 01. 18:50, szombat | Helyi

Nagy területen égett a tarló Dör és Pásztori között szombat délután

A lángok egy erdőt is veszélyeztettek.

2020. Július 31. 17:56, péntek | Helyi

Állományból kivont könyveket vehet meg a beledi könyvtárban

Több száz kötetből válogathat.