Hírek
2023. November 05. 19:00, vasárnap |
Életmód
Forrás: MyFarm
A vitaminhiány veszélyei! Mennyi zöldséget fogyasszunk télen?
Az őszi és téli hónapok beköszöntével nincs vége a friss zöldségek és gyümölcsök szezonjának.
Gondolnád, hogy a vitaminhiány számtalan betegség okozója is lehet? És azt, hogy a napi ajánlott zöldség- és gyümölcsbevitel kevesebb, mint felét fogyasztjuk el átlagosan?
Sokan gondolhatják, hogy az őszi és téli hónapok beköszöntével vége a friss zöldségek és gyümölcsök szezonjának, és nincs más alternatíva a vitaminpótlásra, csak a különböző étrendkiegészítők. Azonban meglepő tény, hogy ebben az időszakban is bőségesen teremnek ízletes és tápláló növények, sőt a nyári terméseket megfelelően tárolva vagy tartósítva az egész téli szezon alatt tudjuk fogyasztani őket. Az őszi-téli szezon nem csupán a hagyományos téli zöldségeket, mint a cékla és a sütőtök hozza magával, hanem számos más, vitaminban és ízben gazdag zöldség is megjelenhet az asztalokon.
A MyFarm Kertek terményei hozzájárulnak, hogy ne mondj le a változatos táplálkozásról az őszi és a téli hónapokban sem. A hazai kosárközösség-hálózat már évek óta működik franchise rendszerben, így az ország nagy részén lehetővé teszi, hogy minden héten friss, vegyszermentes zöldségek és gyümölcsök kerüljenek házhoz szállítva a konyhaasztalokra.
A kertekben az élet sosem áll meg, még a hideg időben sem. Gazdáik kemény munkával számtalan ízletes és izgalmas vitaminforráshoz juttatják az előfizetőiket télen is, az idei évtől már az ország négy lokációjában. A MyFarm célja, hogy minél több embernek biztosítson könnyen elérhető és fenntartható étkezési lehetőséget, miközben a helyi mezőgazdaságot is támogatja.
"Az őszi-téli szezon kiváló alkalom arra, hogy felfedezzünk olyan szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, amelyeket méltatlanul kihagyunk a hétköznapi étrendünkből. A cékla, zeller, batáta, sütőtök, káposzta, karalábé, sárgarépa és egyéb gumós és gyökérzöldségek sokféle ízletes étel alapanyagai lehetnek, amelyek gyorsan és könnyen elkészíthetők" - mondta Kövesdi Sándor alapító gazda.
Az egészséges életmódhoz és az optimális táplálkozáshoz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztása. A felnőtteknek napi 500 gramm zöldséget és gyümölcsöt ajánlanak. Az ebből adódó hiányos táplálkozás súlyos egészségügyi következményekkel járhat, ideértve az elhízást, a szív- és érrendszeri betegségeket, valamint a krónikus betegségek kockázatának növekedését is.
Az öt éve közösségi finanszírozásból működő gazdaságok már négy helyen termelnek, de a vállalkozás az elmúlt évek alatt olyannyira népszerűvé vált, hogy most bővülésre készülnek, és új gazdákat keresnek, akik csatlakoznak a cég küldetéséhez: hogy az egészséges és fenntartható étkezés mindenki számára elérhetővé váljon az országban.
Tehát ne mondjunk le az egészséges táplálkozásról a hideg időben sem, támogassuk szervezetünket friss és hazai zöldségekkel és gyümölcsökkel.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód
Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja
Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.
2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód
AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata
2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód
A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság
Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód
Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig
Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.