Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 16. 18:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A víz három drámája is a Víz-világtalálkozón Budapesten

A víz három drámája is a Víz-világtalálkozón Budapesten

A szemünk láttára bontakozik ki a víz három drámája: a kevés víz, a sok víz és a szennyezett víz. És mindhárom súlyos gazdasági következményekkel jár

– jelentette ki a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóságának vezetője az M1 csütörtöki műsorában.

Kőrösi Csaba abból az alkalomból nyilatkozott, hogy októberben víz-világtalálkozót rendeznek Budapesten.

Példaként említette, hogy a néhány hete pusztító mozambiki ciklon, három nap alatt a nemzeti jövedelem 10 százalékát tüntette el, ezer ember meghalt és egymilliót kellett kitelepíteni. Ugyanakkor, a fejlődő világban a szennyvíz 90 százaléka tisztítatlanul áramlik vissza a környezetbe.

A Kossuth Rádió csütörtöki, Jó Reggelt, Magyarország című műsorában Körösi Csaba arról beszélt, hogy a 21. század legkritikusabb, a geopolitikai fejleményeket leginkább befolyásoló természeti erőforrása a víz. Annál is inkább, mert a földön elérhető víznek, mindössze 0,007 százaléka a tiszta édesvíz.

Emlékeztetett arra, hogy a 2015-ös menekültválság első kiváltó oka is egy Szíriában három éven át tartó aszály volt. Ez indította meg azokat a társadalmi mozgásokat, amelyek végül a krízishez vezettek – mondta az igazgató.

Címkék: víz, világtalálkozó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.