Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Január 13. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

A vízügyi igazgatóságnál már csak online válthatók ki az éves töltéskorona közlekedési engedélyek

A vízügyi igazgatóságnál már csak online válthatók ki az éves töltéskorona közlekedési engedélyek

Gépjárművel történő közlekedés engedélyhez kötött, és csak meghatározott töltésszakaszokon vehető igénybe.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében álló elsőrendű árvízvédelmi vonalak fő funkciója a töltések által védett területek elöntés elleni biztonságának garantálása, tehát a lakosság és javaik védelme. Emellett korlátozásokkal megengedett a töltéskorona jóléti hasznosítása is. Ez azt jelenti, hogy kerékpárral, segédmotoros kerékpárral, motorkerékpárral, valamint állati vontatású járművel és lóháton külön engedély nélkül is lehet közlekedni, azonban egyéb járművel történő közlekedés már engedélyhez kötött és az is csak meghatározott töltésszakaszokon vehető igénybe. További információk a töltésközlekedés rendjéről: http://www.eduvizig.hu/node/1663

2024.01.01-től a töltésközlekedési engedélyek kizárólag online ügyintézéssel érhetőek el, megszűnt a papír alapú nyomtatvány! Az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság felületén elektronikusan lehet általános közlekedési engedélyt igényelni. A 6.350.-Ft-os éves díjat a SimplePay rendszeren keresztül bankkártyával lehet kifizetni, majd az e-mail címre érkező engedélyt (.pdf formátum) mindenki saját maga kinyomtathatja. Külön díj ellenében választható a személyes és a postai átvétel is. Az új, web alapú platform várja az igénylőket a www.edutoltes.hu honlapon, ahol kényelmesen megválthatók az engedélyek és azonnal PDF formátumban rendelkezésre is állnak a fizetést követően.

Az engedélydokumentumok papír alapon csak külön szolgáltatási díjért kérhetők postai úton vagy személyes átvétellel. Az engedélyek minden esetben a következő év január végéig (01.31. napig) érvényesek.
A 3,5 t össztömeget meghaladó vagy gazdasági jellegű használati igény esetén az igazgatóságot keressék továbbra is.

A jogszerű használatot az igazgatóság a vármegyei rendőrkapitányságokkal és a Győri Városrendészettel együtt ellenőrzi. A védművek koronán kívüli bármely más részének közlekedésre történő igénybevétele szigorúan tilos, mely a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. tv. 246. §-a szerint ár- és belvízvédelmi szabálysértésnek minősül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.