Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. December 08. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Adófizetés a NAV-nál gyorsan és egyszerűen, bankkártyával

Adófizetés a NAV-nál gyorsan és egyszerűen, bankkártyával

Adófizetés a NAV-nál gyorsan és egyszerűen, bankkártyával

2017-ben Győr-Moson-Sopron megyében eddig 124 millió forintot fizettek be az adózók ilyen formában.

Egyre népszerűbb a bankkártyás adóbefizetés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain. Ma már nem kell feltétlenül csekket kitölteni és a postán sorban állni a befizetéshez. 2017-ben Győr-Moson-Sopron megyében eddig 124 millió forintot fizettek be az adózók ilyen formában.

A bankszámlanyitásra nem kötelezett adózók valamennyi fizetési kötelezettségüket teljesíthetik bankkártyával. A befizetéskor nyilatkozni kell, hogy melyik adónemre, milyen összegben számolja el a hivatal a befizetést. Így egyetlen tranzakcióval több adónemen fennálló kötelezettség is teljesíthető. A NAV valamennyi központi ügyfélszolgálatán és egyre több kirendeltségén is elérhető már ez a szolgáltatás.

A bankkártyás adófizetés a vásárlásoknál alkalmazott POS terminálon keresztül történik. A fizetéshez az ismert logókat viselő összes bankkártya elfogadott, függetlenül attól, hogy melyik kibocsátótól (például Visa, MasterCard, Maestro) származik.

A lehetőség egyre nagyobb népszerűségét mutatja, hogy Győr-Moson-Sopron megyében idén eddig 124 millió forintot fizettek be az adózók ilyen formában, 19 millió forinttal többet, mint 2016, és mintegy kétszer annyit, mint 2015 azonos időszakában. A legmagasabb egyösszegű befizetés idén meghaladta a 2,8 millió forintot.

Kényelmes és egyszerű módja a fizetési kötelezettségek teljesítésének a bankszámláról utalás is, ez esetben fontos a közlemény rovatban az adóazonosító jel feltüntetése.

További információk a bankkártyás befizetésről a NAV honlapján (www.nav.gov.hu), a 35. számú információs füzetben olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon