Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 14. 09:07, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Adót csalt Cristiano Ronaldo?

Adót csalt Cristiano Ronaldo?

A spanyol ügyészség adócsalás vádjával pert indít Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál labdarúgója ellen.

Az ügyészség közleménye szerint a portugál sztár 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét.

A pert az ügyészségnek küldött spanyol adóhatósági jelentésre hivatkozva indítják el Ronaldo ellen.

Az ügyészek állítása szerint a labdarúgó 2011-ben 1,4 millió, 2012-ben 1,7 millió, 2013-ban 3,2 millió, 2014-ben pedig 8,5 millió eurónyi adót nem fizetett be. Ronaldo 2010 januárja óta számít spanyolországi lakosnak, s 2011 novemberében döntött úgy, hogy a külföldi munkavállalókra vonatkozó spanyol adótörvények szerint fizet - áll a közleményben.

Az ügyet egyelőre a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és a focistát képviselő ügynökség sem kommentálta.

Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

Egy hónapja a szintén adócsalási botrányba keveredett Lionel Messi fellebbezését utasította el a spanyol legfelsőbb bíróság: az FC Barcelona sztárjára 21 hónapos börtönbüntetést rótt ki a bíróság, mely egyben kétmillió eurós bírság befizetésére is kötelezte - ám büntetlen előélete miatt, s mivel a büntetés két évnél kevesebb, vélhetően nem kell börtönbe vonulnia.

Címkék: adó, adócsalás, ronaldo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.