Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. November 29. 18:10, vasárnap | Helyi
Forrás: Tárkányi Mária

Advent első vasárnapja van

Advent első vasárnapja van

Ma meggyújtottuk az első gyertyát a koszorún.

Advent van, a készülődés, a lecsendesedés időszaka. A készülődés mindenkinek mást jelent, mások a szokásaink, mások az értékeink, mások a lehetőségeink. Ám nincs mit tenni, a karácsony mindenkit elér! December 24-én este benn ülünk majd a meleg szobában a fenyőfa körül. Együtt a család, felhívjuk távollévő szeretteinket, kicsomagoljuk az ajándékokat, és karácsony békéje szinte észrevétlenül költözik az otthonunkba - legalábbis így képzeljük el az ünnepet, ilyennek kellene lennie.

De nem könnyű most a ráhangolódás, a lecsendesedés, hiszen körülöttünk a világban iszonyatos a zaj. A félelem, a terror és az az elől menekülők sorsa a mi mindennapjainkba is bekúszik.

Nehéz, de talán nem lehetetlen a feladat, hogy ha kis időre is, de a mi saját “szigetünkön” békét, nyugalmat és csendet teremtsünk. Szerencsések vagyunk, hiszen azt még talán mi dönthetjük el, hogy a tartalmas ünnepre készülődésé vagy a tébolyult rohanásé lesz a főszerep a következő 1 hónapban? A saját “szigetünkön” sokat tehetünk azért, hogy nyugodt ünnepünk legyen. Például azzal, hogy időben nekilátunk az elkerülhetetlen feladatoknak, hogy nem hagyjuk az utolsó pillanatra az ajándékok beszerzését, hogy nem akarunk erőn felül költekezni.

Médiapartnerünk, a Szuperinfó ÜnnapLap mellékleteivel az ünnepre hangolódást, a készülődést szeretné segíteni a következő hetekben. Bízunk abban, hogy hirdető partnereink ajánlatai, program ajánlataink, cikkeink a Szuperinfóban és itt az Inforábaköz portálon hasznos társai lesznek a készülődés időszakában.

Címkék: advent, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.