Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 19. 09:58, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Adventi időutazás Szanyban

Adventi időutazás Szanyban

"És én fenyőtől fenyőhöz megyek
És minden fenyőt megsimogatok.
És megkérdezem: virrasztotok még?
És megkérdezem: hogy aludtatok?
És aztán feltűzöm a szívemet
A legmagasabb fenyő tetejére, -
S imába kezdek: Magány, Mi Anyánk...
Néked ajánlom égő szívemet..."

Reményik Sándor gondolataival köszöntöm Kedves Mindnyájukat advent 4. vasárnapjának délutánján, itt az egykori vásártér helyén, amely mára már a templom parkolójaként tesz szolgálatot, de ilyenkor karácsony közeledtével pár órára újra megtelik élettel és a 60-70 évvel ezelőtti fényében tündököl.
A tavalyi esztendőben elevenítettük fel először a régi idők adventi vásárainak hangulatát, amelyről a visszajelzések nagyon pozitívak voltak, ezért bátorkodtunk aztán az akkori történetet kicsit tovább fűzni, új jelenetekkel, mondanivalóval fűszerezni, remélhetőleg mindenki örömére.
De ahhoz, hogy mindez ismét létrejöhessen, hosszú hetek sok-sok munkájára volt szükség.
Itt szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki bármit tett, munkáját, idejét áldozta vagy felajánlásával segítette a műsor és vásár létrehozását.
S most kezdődjék is az adventi időutazás, engedjük, hogy magával ragadjon a hely szelleme, az adventi hangulat varázsa – nyitotta meg a rendezvényt Hári Pető Adrienn az rendezvény szervezője.
A tavalyi rendezvény pozitív vízhangjának köszönhetően zsúfoltságig megtelt a vásártér, ahol a szereplők felidézték a régi vásárok hangulatát. A baromfiárusítás, szamárvásár, koldusgyerek, jósnő, italárusítás, gesztenyesütés, lángos sütés, kürtőskalács készítése, virsli főzés, méz, csuhébabák, fonott kosarak, cukrászati termékek, kézimunkák, foltvarrással készült termékek és még sok egyéb termék árusítása volt jellemző a műsorra és a vásár forgatagára. Minden résztvevő vendég megtalálta a számítását, hiszen mindenki kedvére választhatott a sok-sok szomjoltó és éhségcsillapító és ajándékvásárlási lehetőség között.
A vásár után a templomban a Harmónia Kórus és a Szent Imre Dalárda közös adventi koncertjére került sor, melyet a vásáron résztvevők jelentős része megtekintett.
A színes program biztosítéka volt annak, hogy advent 4. vasárnapját a jelenlévők számára sikerült emlékezetessé tenni, ami előrevetíti a jövő évi program újabb sikerét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.