Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Július 29. 14:25, péntek | PR
Forrás: 24/7

Ahol megszűnnek a korlátok – az Elden Ring lenyűgöző világa

Ahol megszűnnek a korlátok – az Elden Ring lenyűgöző világa

És te ismered már az Elden Ring csodálatos világát?

A kultikus fantasy akciójátékból februári megjelenésétől március végéig közel másfél millió példányt adtak el a világon, így a fejlesztőnek (FromSoftware) eddig ez a legnépszerűbb videójátéka. Ha a casino online vagy egyéb játékok után valami különlegesre vágysz, itt az alkalom, hogy belenézz ebbe a sejtelmes világba.

A szerzőkről

Az Elden Ring egy Hidetaka Miyazaki és George R. R. Martin által megalkotott világban zajlik. Utóbbi szerző a The New York Times eladási listájának élén szereplő számos regény írója, mint pl. a milliók által ismert „A tűz és jég dala” sorozatnak. Valamint íróként és producerként is dolgozott a The Twilight Zone, illetve a Szépség és a szörnyeteg filmeken.

A játék maga

Az Elden Ring egyszerre rémisztő és gyönyörű, lényegében minden hasonló játékot leköröz élményeivel és hangulatával, és a tökélyre vitt harc rendszerével. A FromSoftware játékainak sosem egyértelmű a története, így az Elden Ring játékosainak fantáziáját is rendesen megmozgatta ez a szerepjáték.

Hangulatos világ, a múlt ködébe veszett legendák, ezeréves romok között sétálhatunk, harcolhatunk a célunk elérése érdekében. Természetesen veszély és meglepő felfedezések várnak ránk mindenfelé. A játékos rá van kényszerítve a felfedezésre, az új megoldásokra, kísérletezésre, az új tervek kitalálására miközben folyamatosan alkalmazkodik.

Mi is ez az Elden Ring?

Bár mindenki saját maga fogalmazhatja meg a történetet és annak lényegét, alapvetően ez valójában egy körkörös arany rúnákból összeálló, a világ logikáját meghatározó isteni akarat manifesztációja. Elden Bestia, akit a felsőbb erők csillag formájában küldenek a köztes földekre, maga a rend megtestesítője. Itt élnek emberek, óriások, sárkányok, és a történet is itt zajlik. Kalandokkal, harcokkal, erőszakkal, félelmetes lényekkel.

A feladat

A játékos Tarnished, egy páncélos lovag, akinek feladata az Elden Ring hatalmának megtörése, hogy maga is nagyúrrá váljon. Egy misztikus világban végtelen pusztaságok, hatalmas barlangok várnak felfedezésre. Félelmetes ellenségekkel, fenyegetésekkel kell megküzdeni, legyőzhetetlen feladatokat kell megoldani. Mindezt gyalog vagy lóháton gigászi kastélyokban, hegyekben, végeláthatatlan mocsarakban kell megtenned. Ebben a hatalmas világban, váratlan és meglepő helyzetekkel kell megbirkózni a nyílt mezőkön és a háromdimenziós kialakítású hatalmas kazamatákban. A küzdés és a harc során az ismeretlen és elsöprő veszélyek felfedezésének öröme és elégedettsége vár rád, ami páratlan siker élményt nyújthat minden érdeklődőnek.

A kaland elején megtervezheted saját karakteredet, megalkothatod a kinézetedet, és tetszőlegesen összeállíthatod fegyverzeted, páncélzatodat, varázslataidat. Te döntesz arról, mire fókuszálsz: az erődre – így pl. növelheted izomerődet -, vagy a varázslatodra.

A történetről röviden

A történet, mint már említettük igencsak összetett. Ezt a mitológiai alapokra épülő epikus drámát apró részletenként lehet megismerni. A sok szereplő gondolatai, céljai úton útfélen ütköznek egymással, és mindenkit más és más cél vezérel. A konfliktust csak te tudod feloldani, megoldani. Éppen ezért ez egy hosszú, több órás feladat, mely lebilincsel és a székhez köt. Nagyszabású, lenyűgöző, félelmetes, izgalmas és kalandos, mint amilyet már a Trónok harcában is láthattunk.

Ám megoszthatod ezt az élmény barátaiddal is, azaz kiléphetsz egyjátékosi szerepedből. Közös kalandra hívhatod társaidat és többen is harcolhattok tovább a nagyszerű izgalmakat megosztva ezzel.

A közönség véleménye

A bevezetőben már volt arról szó, milyen sokan csaptak le a játékra közvetlenül a megjelenése után. Azóta pedig azt mondhatjuk, hogy töretlen a népszerűsége az emberek körében. De vajon, mi a titka?

Az Elden Ring valójában az a fajta játék, amelyre már régóta igény volt. Egy nagyszerű világ részesei lehetünk, ami elképesztően részletgazdag.

Ennél a játéknál a négy égtáj bármelyike felé elindulhatsz, ha pedig nehéznek, megerőltetőnek érzed a feléd irányuló feladatokat, akkor egyszerűen csak átugrod azokat és tovább haladsz a választott irányba. Ám vigyázzunk! Az Elden Ring gond nélkül az első pillanatban már leüti az első szembejövő lovast, vagy gyalogost. Így az elején nagyon kell figyelni arra, hogyan is kezdjünk a feladatokat.

De ha felveszed a kesztyűt és megérted, hogy ehhez a játékhoz egészen máshogy kell hozzáállni, azt veszed észre, hogy az Elden Ringet nem lehet abbahagyni.

Az Elden Ring nagyszerű élményei

Az Elden Ring azért nyújt kivételes élményt, mert itt mindenfelé, szerszámokat, bűbájokat és egyéb kütyüket lehet találni, és mert egymástól teljesen eltérő játékstílusokat tesznek lehetővé.

Összességében talán látható, hogy az Elden Ringet más játéktervezői elképzelések alapján alkották meg, mint a legtöbb nagy költségvetésű játékot. A fejlesztő célja eddig sem az volt, hogy a lehető legnagyobb tömeget szólítsa meg, és most sem az történt. Ebben az esetben inkább a valami különlegesre vágyókat akarják meglepni. Bár ha belegondolunk a Dark Souls 3 eladásai már rég túllépték a tízmillió példányt, vagyis mégsem olyan szűk körről beszélhetünk.

Fontos információk a játékról:

  • Kiadó: BANDAI NAMCO Entertainment

  • Fejlesztő: FromSoftware

  • Műfaj: Akció-RPG

  • Platformok: Xbox Series XS, Xbox One

De meddig tart vajon a népszerűség?

Az tehát már nyilvánvaló, hogy szerte a világon megismerték az Elden Ring nevét, és az is hogy óriási érdeklődést kapott - sőt, vártnál is jobbat. Épp ezért, azt is mondhatjuk, hogy egy olyan, kiváló minőségi játék amely a jövőben is sokáig velünk marad, és sokáig emlegetik még a játékosok azt a csodálatos világot, amibe bárki elrepülhet általa.

Címkék: játék, online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák

2024. Március 12. 09:53, kedd | PR

Érzelmi intelligencia a vezetői munkában

Milyen egy érzelmileg intelligens vezető?