Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2021. Augusztus 13. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Akik ezt viccesnek találják, azonnal hagyják abba!

Akik ezt viccesnek találják, azonnal hagyják abba!

Vasúti rongálás miatt nyomoznak a rendőrök

A Győri Rendőrkapitányság nyomozásokat folytat a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövető/k ellen az alábbiak miatt.

2021. 08. 03-án 16:37 órakor érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére arról, hogy Győrszemere és Gyömöre vasútállomások között a vasúti átjáró kezdete jelzőtáblát kivették a helyéről, és a vonat elé helyezték. A szemle megállapításai szerint ismeretlen tettes a Győr-Celldömölki 10-es számú vasútvonalon Győrszemere, Patkódombnál a vasúti pályatest, és az azt keresztező földútnál elhelyezett két „vasúti átjáró kezdete” jelzőtáblát a helyéről eltávolította és azokat a sínekre helyezte, amelyeken emiatt egy utasszállító motorvonat átment. Személyi sérülés nem történt, de a mozdonyban anyagi kár keletkezett.
Egy nappal később szintén a győrszemerei vasútállomásról érkezett bejelentés, hogy a Patkó utca átkelő magasságában megint két táblát raktak ismeretlenek a vasúti sínekre. A vonatvezető időben észlelte az akadályt, megállt és levette a táblákat.

A következő napon 2021.08.05-én 19:32 óra körüli időben közlekedett egy vonat a 10-es számú vasúti pályán, Tét felől Győr irányába, amikor a Győrszemere, Patkódomb melletti vasúti pályát keresztező földúthoz érkezett. Az átjáró előtt észlelte, hogy annak biztosítására kihelyezett táblák nincsenek a helyükön. Megállapítást nyert, hogy a két táblát tartó oszlop a Győrszemere Patkó domb melletti vasúti átjáró előtt volt szintén a síneken elhelyezve, rajta a "vasúti átjáró kezdete" jelzőtábla. Ezen táblákat ismeretlen személy a földből kivette és a vasúti pályára keresztbe tette, azon feltehetően a 18:32 órakor közlekedő vonat haladhatott át.

A fenti bűncselekmények körülményeinek tisztázása érdekében a rendőrség szemtanúk jelentkezését várja. Jelentkezni lehet személyesen a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán Győr, Szövetség utca 17. vagy a 96/520-0000 telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Október 07. 09:00, péntek | Helyi

Eltűnt lányt keresnek a rendőrök

A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2022. Október 06. 16:00, csütörtök | Helyi

Taroltak a Hunyadisok a megyei honvédelmi versenyen

Első és harmadik hely is a Hunyadi csapataié.