Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2012. Április 18. 07:13, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Alábecsüljük a gyümölcslevek cukortartalmát

Alábecsüljük a gyümölcslevek cukortartalmát

A legtöbb ember alábecsüli az „egészségesnek” hirdetett gyümölcslevek, turmixok cukortartalmának mennyiségét – erre a következtetésre jutott a Glasgow Egyetem által végzett tanulmány.

A kutatás keretében kétezer embert kérdeztek meg arról, mennyire becsülik a különböző italok kalóriatartalmát és az azokban található cukormennyiséget. Bár a szénsavas üdítőitalokban található cukormennyiséget túlbecsülték a megkérdezettek, azonban a turmixokban és gyümölcslevekben találhatót meglehetősen alábecsülték - számol be a BBC.

A csapat italfogyasztási szokásaikról is kérdezte a résztvevőket. Meglepő, de arra a következtetésre jutottak, hogy a legtöbben naponta 450 kalóriát visznek be szervezetükbe italokkal, ami az irányadó napi beviteli érték mintegy negyedét kiteszi.

Érdemes tehát a napi kalóriamennyiségbe az üdítőitalokat is beleszámolni, illetve a bennük található cukor mennyiségére odafigyelni, mert bármennyire is egészségesebbek a gyümölcslevek és a turmixok a szénsavas üdítőitaloknál, mégis nagy mennyiségű cukor található bennük.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 15:35, péntek | Belföld

Beérte Portugáliáét az egy főre jutó magyar GDP, vásárlóerő paritáson

Magyarország az elmúlt évben is folytatta a felzárkózást, a baloldali gazdasági szakértők \"károgása\" és a jegybanki vélemények ellenére az európai uniós átlag 75 százalékáról 77 százalékára emelkedett a magyar GDP -

2023. Március 24. 12:27, péntek | Belföld

Úgy be volt rúgva, hogy állni se bírt, mégis a volán mögé ült - Videó

A rendőrök továbbra is hangsúlyozzák, hogy ne vezessen gépjárművet, ha alkoholt, vagy bódító hatású szert fogyasztott a vezetés megkezdése előtt!

2023. Március 24. 09:21, péntek | Belföld

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is.

2023. Március 24. 07:09, péntek | Belföld

Novák Katalin: addig van magyar jövő, amíg vannak gyermeket vállalók Magyarországon

Addig van magyar jövő, amíg vannak olyanok, akik gyermeket vállalnak Magyarországon - mondta Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Kaposváron.