Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2013. Október 07. 16:23, hétfő | Belföld
Forrás: ujasz.hu

Alaposan pofára esett az Apple, az új iPhonnal

Alaposan pofára esett az Apple, az új iPhonnal

Két nap alatt feltörték az iPhone 5S ujjlenyomat-olvasóját

Két nap alatt kijátszották német hackerek az Apple forradalmi újítását, amivel ki akartak tűnni az okostelefonok piacán.

Nagy durranásnak számított múlt hét pénteken, hogy most már megvásárolható a legújabb iPhone, amelyből az 5C az olcsóbb, az 5S pedig a drágább készüléket jelenti.

Az új okostelefonok piacra kerülését azért várták már sokan, mert az 5S elsőként rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, amitől nagyobb biztonságot remélt az Apple.

Érthető módon ezért hideg zuhanyként érte a céget, hogy az új telefonjukat két nap alatt feltörték. A lesújtó hírt, hogy a Chaos Computing Club elnevezésű csoport feltörte az innovatív azonosítási rendszert, két szakértő osztotta meg a nagyvilággal.

A Chaos Computing Club a saját honlapján még közzé is tett egy videót, amelyben végig lehet nézni, hogy hogyan jelentkezik be valaki egy hamis ujjlenyomattal az iPhone S5-be. Ehhez csupán a heckereknek készíteniük kellett egy képet a tulajdonos ujjáról, aminek alapján elkészítették a hamis ujjlenyomatot.

A két szakértő egyébként direkt a feltörésre szervezett versenyt, aminek „győztesét” pénzzel és ajándékkal jutalmazta. Az I/O Capital például 10 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel. Az egyik szakértő elmondta, hogy szerinte technológiai bukás az ujjlenyomat-olvasó, mert csak egy újabb támadási felületet ad a heckereknek.

A másik szakértő véleménye az volt, hogy egyáltalán nem kellene ujjlenyomatot használni a biztonságtechnikában, mert az emberek mindenhol ott hagyják az ujjlenyomatukat, ezért nagyon könnyen meg lehet azt hamisítani.

Az Apple egyáltalán nem boldog, hogy máris kikezdték az újításukat, amitől elsősorban azt várták, hogy kitűnnek az okostelefonok piacán, és lekörözik a Samsungot, valamint a többi androidos mobil gyártót.

A riválisok legyőzése mellett, még az eladásukat is meg akarták növelni, ami mostanában nagyon megcsappant. Az 5C készüléket a fejlődő piacokra szánta a cég, ám a szakértők szerint, habár Kínában egy óra alatt elfogyott a készlet, mégis túl drága a mobiltelefon a megcélzott piacra.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 11. 06:00, szombat | Belföld

Elindult a jelentkezés a Magyarország Szépe versenyre

Elindult péntektől a jelentkezés a Magyarország Szépe versenyre, amelynek magyarországi döntőjét idén is a Duna Televízió és a Duna World csatorna közvetíti élőben.

2020. Július 11. 05:10, szombat | Belföld

Kizuhant a második emeletről egy kislány Kőszegen

Nincs közvetlen életveszélyben az a négy év körüli kislány, aki péntek reggel kizuhant egy kőszegi ház második emeleti ablakából

2020. Július 10. 18:10, péntek | Belföld

Maradhat a 15 ezer forintos értékhatár a bankkártyás érintős fizetéseknél

A jegybank azt javasolja, hogy maradjon meg a 15 ezer forintos értékhatár a bankkártyás érintős fizetéseknél - jelentette ki a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója az M1 csatorna péntek délelőtti műsorában.

2020. Július 10. 16:08, péntek | Belföld

Magas volt az UV-B sugárzás az elmúlt hetekben

Az elmúlt hetekben magasabb volt az UV-B sugárzás, amelynek elsődleges oka, hogy a légkör ózontartalma az ilyenkor átlagosnál alacsonyabb - nyilatkozta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI megkeresésére.