Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 07. 16:23, hétfő | Belföld
Forrás: ujasz.hu

Alaposan pofára esett az Apple, az új iPhonnal

Alaposan pofára esett az Apple, az új iPhonnal

Két nap alatt feltörték az iPhone 5S ujjlenyomat-olvasóját

Két nap alatt kijátszották német hackerek az Apple forradalmi újítását, amivel ki akartak tűnni az okostelefonok piacán.

Nagy durranásnak számított múlt hét pénteken, hogy most már megvásárolható a legújabb iPhone, amelyből az 5C az olcsóbb, az 5S pedig a drágább készüléket jelenti.

Az új okostelefonok piacra kerülését azért várták már sokan, mert az 5S elsőként rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, amitől nagyobb biztonságot remélt az Apple.

Érthető módon ezért hideg zuhanyként érte a céget, hogy az új telefonjukat két nap alatt feltörték. A lesújtó hírt, hogy a Chaos Computing Club elnevezésű csoport feltörte az innovatív azonosítási rendszert, két szakértő osztotta meg a nagyvilággal.

A Chaos Computing Club a saját honlapján még közzé is tett egy videót, amelyben végig lehet nézni, hogy hogyan jelentkezik be valaki egy hamis ujjlenyomattal az iPhone S5-be. Ehhez csupán a heckereknek készíteniük kellett egy képet a tulajdonos ujjáról, aminek alapján elkészítették a hamis ujjlenyomatot.

A két szakértő egyébként direkt a feltörésre szervezett versenyt, aminek „győztesét” pénzzel és ajándékkal jutalmazta. Az I/O Capital például 10 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel. Az egyik szakértő elmondta, hogy szerinte technológiai bukás az ujjlenyomat-olvasó, mert csak egy újabb támadási felületet ad a heckereknek.

A másik szakértő véleménye az volt, hogy egyáltalán nem kellene ujjlenyomatot használni a biztonságtechnikában, mert az emberek mindenhol ott hagyják az ujjlenyomatukat, ezért nagyon könnyen meg lehet azt hamisítani.

Az Apple egyáltalán nem boldog, hogy máris kikezdték az újításukat, amitől elsősorban azt várták, hogy kitűnnek az okostelefonok piacán, és lekörözik a Samsungot, valamint a többi androidos mobil gyártót.

A riválisok legyőzése mellett, még az eladásukat is meg akarták növelni, ami mostanában nagyon megcsappant. Az 5C készüléket a fejlődő piacokra szánta a cég, ám a szakértők szerint, habár Kínában egy óra alatt elfogyott a készlet, mégis túl drága a mobiltelefon a megcélzott piacra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.