Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2023. Május 16. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Alig egy hét leforgása alatt elfogták a csornai nyomozók egy betörésekre szakosodott rábatamási bűnbanda tagjait

Alig egy hét leforgása alatt elfogták a csornai nyomozók egy betörésekre szakosodott rábatamási bűnbanda tagjait

A kihallgatáson a három gyanúsított 20 esetet ismert el.

A Csornai Rendőrkapitányság 2023. április 26-án nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, aki Rábatamásiban lévő termelőszövetkezet épületébe – több ajtó megrongálásával – behatolt, és onnét hosszabbító-, illetve rézkábeleket lopott el mintegy 250.000,-Forint értékben.

A büntetőeljárás keretében a nyomozók a helyszínen és annak környezetében adatgyűjtést hajtottak végre, majd tanúkat hallgattak meg, a beszerzett információkat elemezték és értékelték. A rendőrök ellenőrizték továbbá Csorna város területén működő színesfémátvevő helyeket is, illetve kamerafelvételeket foglaltak le és tekintettek át.

Az aprólékos bűnügyi munka eredményeként rövid időn belül beazonosították a lopás három elkövetőjét, akiket 2023. május 2-án elfogtak, és lakóhelyeiken kutatásokat hajtottak végre. A rendőri intézkedések során további, vélhetően bűncselekmények elkövetéséből származó kerékpárokat, különféle szerszámokat tartalmazó ládát, magasnyomású mosót, fűnyírót, sarokcsiszolót, fűkaszákat, különféle kábeleket találtak, és foglaltak le.

A 26 éves, valamint a 19 éves rábatamási férfiakat, majd vallomásuk alapján a 21 éves szintén rábatamási társukat a rendőrségre előállították, őket gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalemberek a nyomozati cselekmények során a rendőröknek 5 betörés, illetve 15 lopás elkövetését elismerték, azokról részletes beismerő vallomást tettek.

A büntetőeljárás során kiderült, hogy további olyan bűncselekmények is a három férfi terhére róhatók, amelyek miatt korábban már büntetőeljárás indult a Csornai Rendőrkapitányságon. Ezeket az ügyeket a nyomozók egyesítették, és megállapították, hogy a bűncselekmények többségéről a hatósághoz bejelentés nem érkezett. Így a sértettek egy részét az elkövetők helyszíni kihallgatása alkalmával azonosították be a rendőrök, további sértettek felkutatása jelenleg is folyamatban van.

A nyomozásban nyilvánvalóvá vált, hogy a három gyanúsított Rábatamási, Szárföld és Jobaháza községekben – a rendszeres haszonszerzésre törekedve – 2023. február elejétől elfogásukig, különböző lakóházakhoz tartozó melléképületekbe hatoltak be, ahonnét szinte minden mozdítható dolgot elloptak, amelyek nagyobb részét értékesítették is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 16:00, péntek | Helyi

Éves programegyeztető megbeszélés Mihályiban

Intézményeket, civileket hívnak.

2024. Március 01. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Március 01. 09:00, péntek | Helyi

Új bank automata Veszkényben

Tájékoztató

2024. Február 29. 16:00, csütörtök | Helyi

Március 1-től új tarifarendszer lép életbe a helyközi tömegközlekedésben

A bérleteknek 2024. március elsejétől elérhető lesz immár a napijegy változata is.