Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. December 01. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Alig esett a hó, máris négy gyalogost ütöttek el a megyében

Alig esett a hó, máris négy gyalogost ütöttek el a megyében

Vigyázzunk egymásra!

Korán leesett az idei első hó. Ez mindig komoly zavarokat okoz a közlekedésben lakott területen belül és kívül is. 24 óra alatt Sopronban 2, Győrben és Mosonmagyaróváron 1-1 gyalogos vált baéeset áldozatává. Körültekintéssel, odafigyeléssel ezek a balesetek elkerülhetők. Vigyázzunk egymásra!

A balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat kéri a járművezetőktől:

Mindig vezessünk körültekintően, tartsuk tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, szélvédőit és cseréljük ki az elöregedett ablaktörlő lapátot.
A jármű féktávolsága a hőmérséklet, a leesett csapadék és az útviszonyok függvényében akár többszörösére is megnőhet, ez meghatározza a közlekedési baleset elkerülésének lehetőségét.
Legyünk türelmesek az úttesten lassabban áthaladó gyalogosokkal, biztosítsuk biztonságos átkelésüket és várjunk, amíg a gyalogos átér az úttesten.
Legyünk óvatosak, mert a csúszós útburkolaton a gyalogosok és a kerékpárosok bizonytalanabbul közlekednek, jobban koncentrálnak a megcsúszás és az elesés elkerülésére és ez akár el is terelheti, vagy megoszthatja a figyelmüket, s kevésbé figyelnek a közlekedés más résztvevőire, például a közeledő járművekre.
Vigyázzunk a gyalogosok testi épségére, mert csapadékos időben, valamint erős, csípős szélben az is jól megfigyelhető, hogy a gyalogosok igyekeznek mielőbb „fedél alá”, azaz védett helyre kerülni, ezért nem minden esetben körültekintőek, nem feltétlenül a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kelnek át, vagy rosszul mérik fel az érkező járművek sebességét. Esőben, vagy sűrű hóesésben még a kinyitott esernyő is korlátozhatja a gyalogosokat a látásban.
Késedelem nélkül reagáljunk, ha a gyalogos szabálytalanul - nem elsőbbségi helyzetben - haladna át az úttesten. A gyalogátkelőhelyek megközelítése során legyünk körültekintőek!
Fokozott óvatossággal közlekedjünk a bevásárlóközpontoknál, a vasúti pályaudvarok, az autóbusz-megállók, valamint az iskolák, sportlétesítmények és nyugdíjas otthonok közelében!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás

2024. Április 30. 13:00, kedd | Helyi

Előzmény nélkül szúrta hátba iskolatársát a hatodikos lány

Emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Videóval.

2024. Április 30. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten 54 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 17. héten történt.